Centrala nucleara Cernavoda

Extras din referat Cum descarc?

Cernavoda, in Antichitate: Axioplois(greaca:??????????)turca:,,Bogazkoy") este un oras din partea de vest a judetului Constanta, Dobrogea, Romania. Are o populatie de 18.915 locuitori. Este la
o distanta de 59 km de municipiul Constanta. Localitatea are o pozitie privilegiata prin situarea sa pe malul drept al bratului Dunarea Veche, in punctul de contact cu fluviul Dunarea. Este considerat a fi un nod de transport de interes national, avandu-se in vedere magistralele de transport rutier, fluvial si feroviar care trec prin Cernavoda. Orasul are port la Dunare, iar in apropiere se afla, singura centrala de acest tip, (CANDU), din Romania. O versiune este ca denumirea vine din slavona avand semnificatia de apa neagra. Aceasta se poate corela si cu numele raului Carasu din vecinatate, care in limba turca are aceeasi semnificatie de apa neagra.
Amplasamentul primei centrale nuclearoelectrice din Romania, prevazut initial pentru 5 unitati este realizata dupa conceptul CANDU 600-PHWR (CANadian Deuterium Uranium 600 - Pressurized Heavy Water Reactor). de 700MW(e) fiecare, a fost ales in provincia Dobrogea, judetul Constanta, langa orasul Cernavoda - circa 20500 locuitori,oras situat la 180 km de Bucuresti, din mai multe wmotive: canalul Dunare-Marea Neagra reprezinta o sursa importanta pentru apa de racire, asigura un acces usor pentru transportul echipamentelor grele si agabaritice, iar seismicitatea este mai redusa in comparatie cu restul teritoriului tarii. 
Fiecare unitate constituie un ansamblu functional independent, alcatuit dintr-o ,,parte nucleara" cu anexele sale si o ,,parte clasica" cu instalatiile auxiliare ale acesteia.
Amplasamentul obiectivului cuprinde o zona comuna pentru toate unitatile, incluzand statii de pompare apa potabila si incendiu, statii de tratare chimica a apei, centrala termica de pornire, magazii, depozite, statii de pompare combustibili lichizi, depozite gaze tehnice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centrala nucleara Cernavoda.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!