Ceai de Menta - Supliment Alimentar

Extras din referat Cum descarc?

GENERALITATI
Produsul Ceai de menta supliment alimentar se prezinta sub forma unui amestec de fragmente de frunze uscate de menta piperita, certificat ecologic. 
Productia pentru acest ceai se va desfasura pe baza unui contract de prestari servicii incheiat cu S.C. NATURA PENTRU SANATATE S.R.L.-Brasov si anexat (in copie) la prezenta documentatie.
Acest produs se ambaleaza in monodoze de 1,5g produs, iar ca ambalaj de comercializare se folosesc cutii de carton, pungi de hartie sau pungi de polipropilena in care se aseaza cate 20, 25, 50, 100 monodoze a 1,5g. Pe ambalaj sunt inscriptionate: denumirea produsului si faptul ca acesta este un supliment alimentar, forma de comercializare si cantitatea prdozata, denumirea stiintifica si populara a plantei care constituie produsul, greutatea neta, doza recomandata pentru consumul zilnic, modul de premarare si administrare si atentionari, conditiile de pastrare, intreprinderea producatoare, data fabricatiei si valabilitatea produsului, seria si numarul dosarului de notificare. 
Ceaiul de menta - este un amestec omogen de fragmente de frunze uscate de menta, ce se obtine din menta piperata dupa urmatorul proces tehnologic: - conditionarea materiei prime, - uscarea materiei prime, - maruntirea materiei prime, - cantarirea si dozarea pentru formarea amestecului, - omogenizare, - dozarea amestecului in monodoze de hartie termosudabila, respectiv in pungi de hartie sau polipropilena, - ambalarea in ambalaje pentru comercializare si transport, - marcarea ambalajelor, - depozitare. 
2. CARACTERISTICI TEHNICE DE CALITATE
CARACTERISTICI CONDITII DE ADMISIBILITATE
Aspect Amestec omogen din frunze de menta uscate si macinate
Culoare Verde, caracteristica frunzelor de menta uscate
Miros Specific, fin,de mentol
Gust Specific, aromatic,usor intepator
Impuritati Max. 2%
Corpuri straine organice Max. 0,5%
Corpuri straine minerale Max. 0,5%
Umiditate Max. 13%
Incarcatura microbiana Max. 10.000 microorganisme / gram
Amesteculde fragmente de frunze de menta nu trebuie sa contina semne de mucegaire si nici modificari de miros.
3. REGULI PENTRU VERIFICAREA CALITATII
3.1. Verificare calitatii produsului Ceai de menta supliment alimentar, se face conform STAS 3160/84 si FRX, planul si nivelul de control stabilindu-se intre partile contractante si prin verificari periodice.
3.2. Verificarea calitatii se face pe loturi, prin lot intelegandu-se cantitatea de max. 50.000 cutii.
3.3. Pregatirea probelor pentru analize se face conform normelor in vigoare.
3.4. Verificarile periodice constau in verificarea continutului de metale grele, pesticide si germeni patogeni si se executa trimestrial si ori de cate ori se considera necesar.
3.5. Pe baza rezultatelor obtinute la verificarile periodice producatorul garanteaza caracteristicile respective la fiecare lot de livrare. Daca rezultatele sunt necorespunzatoare lotul se respinge si se iau masuri de remediere.
4. METODE DE ANALIZA
4.1. Pregatirea probelor pentru analiza conform STAS 6343-81 si FRX.
4.2. Examenul organoleptic se executa tinand cont de conditiile impuse de Ordinul 975/1998 emis de Ministerul Sanatatii.
4.3. Analizele chimice - conform metodelor in vigoare la laboratoare autorizate.
4.4. Analizele microbiologice - conform metodelor in vigoare la laboratoare autorizate.
4.5. Analiza pesticidelor - conform metodelor stabilite intre parti la un laborator autorizat.
5. AMBALARE, MARCARE, DEPOZITARE, TRANSPORT
5.1. Ambalare
5.1.1. Produsul Ceai de menta supliment alimentar se livreaza in:
a) ambalaje de desfacere - cutii de carton sau pungi de hartie sau polipropilena ce contin 
20, 25, 50, 100 monodoze de amestec de plante a 1,5g fiecare, aceste doze fiind din 
hartie de filtru termosudabila.
b) ambalaje de transport din carton sau folie termocontractibila ce contin 5-10-20-30-50-100 
cutii de desfacere functie de solicitarile clientilor
5.1.2. Ambalajele de la pct. 5.1.1. trebuie sa fie in buna stare, curate, uscate si fara mirosuri straine.
5.1.3. Abaterea admisa la masa inscrisa pe ambalajul de desfacere este de +- 5%.
5.2. Marcare
5.2.1. Ambalajele indicate la pct. 5.1.1. trebuie marcate cu urmatoarele specificatii:
- denumirea intreprinderii producatoare si a ambalatorului
- denumirea produsului
- masa neta (la ambalajele de desfacere) si nr. Doze
- data fabricatiei (anul, luna, ziua) prin stampilare
- termenul de valabilitate (la ambalajele de desfacere si transport)
- modul de intrebuintare (la ambalajele de desfacere)
- ingredientele componente (la ambalajele de desfacere)
5.2.2. Pe ambalajele de transport vor fi marcate:
- denumirea intreprinderii producatoare
- denumirea produsului
- ambalaje de desfacere si masa neta a acestora
- data fabricatiei si nr. Lot, numele ambalatorului, viza CTC.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ceai de Menta - Supliment Alimentar.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!