Extras din referat
GENERALITĂȚI
Produsul Ceai de mentă supliment alimentar se prezintă sub forma unui amestec de fragmente de frunze uscate de mentă piperită, certificat ecologic.
Producția pentru acest ceai se va desfășura pe baza unui contract de prestări servicii încheiat cu S.C. NATURA PENTRU SĂNĂTATE S.R.L.-Brașov și anexat (în copie) la prezenta documentație.
Acest produs se ambalează în monodoze de 1,5g produs, iar ca ambalaj de comercializare se folosesc cutii de carton, pungi de hârtie sau pungi de polipropilenă în care se așează câte 20, 25, 50, 100 monodoze a 1,5g. Pe ambalaj sunt înscripționate: denumirea produsului și faptul că acesta este un supliment alimentar, forma de comercializare și cantitatea prdozată, denumirea științifică și populară a plantei care constituie produsul, greutatea netă, doza recomandată pentru consumul zilnic, modul de premarare și administrare și atenționări, condițiile de păstrare, întreprinderea producătoare, data fabricației și valabilitatea produsului, seria și numărul dosarului de notificare.
Ceaiul de mentă – este un amestec omogen de fragmente de frunze uscate de mentă, ce se obține din mentă piperată după următorul proces tehnologic: - condiționarea materiei prime, - uscarea materiei prime, - mărunțirea materiei prime, - cântărirea și dozarea pentru formarea amestecului, - omogenizare, - dozarea amestecului în monodoze de hârtie termosudabilă, respectiv în pungi de hârtie sau polipropilenă, - ambalarea în ambalaje pentru comercializare și transport, - marcarea ambalajelor, - depozitare.
2. CARACTERISTICI TEHNICE DE CALITATE
CARACTERISTICI CONDIȚII DE ADMISIBILITATE
Aspect Amestec omogen din frunze de mentă uscate și măcinate
Culoare Verde, caracteristică frunzelor de mentă uscate
Miros Specific, fin,de mentol
Gust Specific, aromatic,ușor înțepător
Impurități Max. 2%
Corpuri străine organice Max. 0,5%
Corpuri străine minerale Max. 0,5%
Umiditate Max. 13%
Încărcătura microbiană Max. 10.000 microorganisme / gram
Amesteculde fragmente de frunze de mentă nu trebuie să conțină semne de mucegăire și nici modificări de miros.
3. REGULI PENTRU VERIFICAREA CALITĂȚII
3.1. Verificare calității produsului Ceai de mentă supliment alimentar, se face conform STAS 3160/84 și FRX, planul și nivelul de control stabilindu-se între părțile contractante și prin verificări periodice.
3.2. Verificarea calității se face pe loturi, prin lot înțelegându-se cantitatea de max. 50.000 cutii.
3.3. Pregătirea probelor pentru analize se face conform normelor în vigoare.
3.4. Verificările periodice constau în verificarea conținutului de metale grele, pesticide și germeni patogeni și se execută trimestrial și ori de câte ori se consideră necesar.
3.5. Pe baza rezultatelor obținute la verificările periodice producătorul garantează caracteristicile respective la fiecare lot de livrare. Dacă rezultatele sunt necorespunzătoare lotul se respinge și se iau măsuri de remediere.
4. METODE DE ANALIZĂ
4.1. Pregătirea probelor pentru analiză conform STAS 6343-81 și FRX.
4.2. Examenul organoleptic se execută ținând cont de condițiile impuse de Ordinul 975/1998 emis de Ministerul Sănătății.
4.3. Analizele chimice – conform metodelor în vigoare la laboratoare autorizate.
4.4. Analizele microbiologice – conform metodelor în vigoare la laboratoare autorizate.
4.5. Analiza pesticidelor – conform metodelor stabilite între părți la un laborator autorizat.
5. AMBALARE, MARCARE, DEPOZITARE, TRANSPORT
5.1. Ambalare
5.1.1. Produsul Ceai de mentă supliment alimentar se livrează în:
a) ambalaje de desfacere – cutii de carton sau pungi de hârtie sau polipropilenă ce conțin
20, 25, 50, 100 monodoze de amestec de plante a 1,5g fiecare, aceste doze fiind din
hârtie de filtru termosudabilă.
b) ambalaje de transport din carton sau folie termocontractibilă ce conțin 5-10-20-30-50-100
cutii de desfacere funcție de solicitările clienților
5.1.2. Ambalajele de la pct. 5.1.1. trebuie să fie în bună stare, curate, uscate și fără mirosuri străine.
5.1.3. Abaterea admisă la masa înscrisă pe ambalajul de desfacere este de ± 5%.
5.2. Marcare
5.2.1. Ambalajele indicate la pct. 5.1.1. trebuie marcate cu următoarele specificații:
- denumirea întreprinderii producătoare și a ambalatorului
- denumirea produsului
- masa netă (la ambalajele de desfacere) și nr. Doze
- data fabricației (anul, luna, ziua) prin ștampilare
- termenul de valabilitate (la ambalajele de desfacere și transport)
- modul de întrebuințare (la ambalajele de desfacere)
- ingredientele componente (la ambalajele de desfacere)
5.2.2. Pe ambalajele de transport vor fi marcate:
- denumirea întreprinderii producătoare
- denumirea produsului
- ambalaje de desfacere și masa netă a acestora
- data fabricației și nr. Lot, numele ambalatorului, viza CTC.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Ceai de Menta - Supliment Alimentar.docx