Cauzele Inundatiilor

Extras din referat Cum descarc?

In ultimii ani, teritoriul tarii noastre a fost afectat de producerea unor inundatii cu urmari catastrofale. Astfel in anul 2005 inundatiile au afectat Banatul, Moldova si Muntenia, in anul 2006 localitatile situate in Lunca Dunarii, iar in anul 2008 judetele Moldovei din bazinele raurilor Prut si Siret. Aceste inundatii au produs pierderi de vieti omenesti, distrugerea infrastructurii, a culturilor agricole, degradarea mediului ambiant. Situatia a fost atat de grava incat localitati intregi au fost sterse de pe fata pamantului sau au trebuit sa fie stramutate total sau partial. 
Definitii :
Situatie de urgenta - eveniment exceptional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare si intensitate ameninta viata si sanatatea populatiei, mediul inconjurator
Inundatiile - in sens larg, inundatia reprezinta acoperirea unei portiuni de uscat cu o mare cantitate de apa provenita din revarsarea cursurilor de apa, a ploilor abundente sau topirii bruste a zapezii . (Sursa - Dictionarul explicativ al limbii romane).
Poluarea generata de activitatile umane, care a condus la substantiale modificari climatice, efectul de sera si incalzirea globala.
Diminuarea severa a suprafetelor impadurite ca urmare a taierilor irationale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Cauzele Inundatiilor.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!