Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului Ecologic

Cuprins referat Cum descarc?

1. Continutul, rolul si trasaturile serviciului ecologic
2. Factorii de influenta a pietei serviciului ecologic
3. Oferta serviciului ecologic
4. Concurenta
5. Perspectivele pietei serviciului ecologic.


Extras din referat Cum descarc?

1.Continutul, rolul si trasaturile serviciului ecologic
Ecologia este studiul relatiilor organismelor ori grupurilor de organisme cu mediul lor ori stiinta interrelatiilor organismelor vii cu mediul lor. Nascuta ca o ramura a biologiei, nimeni nu prevestea ecologiei un stralucit viitor social. Dar, treptat implicatiile sale s-au diversificat, amplificat si complicat. Studiind echilibrele naturale, ecologistii au prevazut degradarea lor treptata; dupa cateva decenii, dezvoltarea societatilor industriale a modificat profund mediul planetar. Aparitia si amplificarea poluarilor, disparitia unor specii, afirmarea problemelor globale s.a., au fost semnele evidente ale unei crize ecologice profunde. Concluzia relevata tot de ecologie este si ea fundamentala: omul nu poate sa actioneze la nesfarsit asupra mediului sau fara a pune in discutie ruperea absoluta a echilibrelor ecologice esentiale.
2.Factorii de influenta a pietei serviciului ecologic
Orasul Bucuresti este una din cele mai nocive capitale eurpene.
Aproape jumatate din autovehiculele din Bucuresti functioneaza inca cu benzina cu plumb. Un kilogram de plumb pe an este eliminat de fiecare masina, substanta deosebit de nociva. Anual, traficul bucurestean produce peste 2 milioane de substante nocive, cu efecte extrem de grave asupra sanatatii locuitorilor. Emisiile mari de dioxid de carbon din Bucuresti depasesc cu mult capacitatea de absorbtie a naturii si din cauza reducerii drastice a capitalului arboricol al orasului, injumatatit dupa 1989. Astfel, unui bucurestean in revine, in medie, mai putin de un sfert din spatiul verde acceptat de normele internationale. Norma de spatiu verde este de 12 mp/locuitor. Astfel, in ultimii 10 ani, numarul deceselor cauzate de afectiuni ale aparatului respirator a crescut de la 3,9 la 48,4 cazuri la 100.000 locuitori; cele cauzate de de boli ale aparatului digestiv - de la 1,7 la 6,9 cazuri la 100.000 locuitori, tumori maligne de la 2,1 la 8,5 cazuri la 100.000 de locuitori.
Sanatatea bucurestenilor s-a inrautatit alarmant in ultima perioada, iar factorii de mediu din Capitala s-au deteriorat grav. Printre acestia se numara: praful, poluarea industriala si fonica, poluarea cauzata de traficul auto, emisiile de dioxina, calitatea aerului si a apei potabile, precum si reducerea drastica a spatiilor verzi.
Din cauza poluarii excesive, Bucurestiul ar putea intra in categoria zonelor urbane cu risc major pentru sanatate si mediu.
3.Oferta serviciului ecologic
Astfel, pentru a proteja cat de putin mediul, pe piata Romaniei au aparut mai multe intreprinederi care furnizeaza servicii ecologice.
Ecomaster Servicii Ecologice, companie membra a Grupului Rompetrol din 2001, este unul dintre cei mai importanti jucatori din Romania in furnizarea de servicii de ecologie industriala.
Continua preocupare a Grupului Rompetrol pentru protectia mediului a reprezentat si continua sa fie un obiectiv major pentru echipa Ecomaster, care a reusit sa implementeze cu succes ample proiecte de combatere a efectelor depozitarilor de reziduuri nocive, cu rezultate notabile atat in colaborarea cu firmele din Grup, cat si cu numeroase alte companii romanesti si multinationale. 
Experienta dobandita in proiectele precedente asigura companiei Ecomaster un atuu important in atingerea de catre compania dumneavoastra a performantelor dorite, atat prin capacitatile tehnice performante si know-how-ul tehnologic de ultima generatie, cat si prin expertiza specialistilor nostri in problematica si consultanta de mediu. 
ECOMASTER va ofera solutii integrate cu avantaje multiple pentru compania dvs.: 
o simplificarea si garantia unor actiuni de mediu profesionist executate 
o reducerea timpului si a resurselor interne alocate actiunilor de mediu 
o concentrarea resurselor proprii pe activitatile de baza ale companiei dumneavoastra, lasand specialistii Ecomaster sa rezolve problemele complexe de mediu
Toate acestea permit echipei Ecomaster sa asigure o abordare complexa si completa a problemelor asociate eliminarii deseurilor industriale, dezvoltand solutii optime pentru orice fel de proiecte de decontaminare.
Compania si-a propus sa devina, din punctul de vedere al cifrei de afaceri, cea mare companie de profil din Romania, un important furnizor de solutii integrate de mediu, cu expertiza recunoscuta atat in tratarea deseurilor industriale, cat si in oferirea de consultanta de mediu de inalt nivel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracteristicile Actuale si de Perspectiva ale Pietei Serviciului Ecologic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!