Campanie de colectare selectivă a deșeurilor în localitățile de pe malul Râului Argeș

Extras din referat Cum descarc?

I. Scurta descriere a proiectului si motivele pentru care l-am ales (situatia problematica)
In contextul in care problema reziduurilor activitatilor umane a luat proportii ingrijoratoare, un impact deosebit il au depozitele de deseuri necorespunzatoare.
Prin derularea acestui proiect se impune nevoia ca in satele de pe malurile raului arges,afectat de depuneri de deseuri, sa fie ecologizate, iar populatia trebuie sa inteleaga ca depozitarea acestora nu se mai poate face la intamplare.
O problema importanta, care justifica actiunile proiectului si care se doreste a fi rezolvata este reducerea deseurilor care ajung in rau trebuind asigurate spatiile necesare pentru acest lucru.
Se va avea in vedere cooperarea, colaborarea cu populatia, cu administratia locala privind deseurile, iar depozitarea se va face in asa fel incat sa se evite sau sa se reduca impactul asupra mediului (directiva 75/ 442/ EEC).
Pentru a ne informa asupra problemei, am folosit Internetul, televizorul, diversele publicatii care supravegheaza la modul general starea mediului inconjurator. 
Denumirea proiectului este ,,Campanie de colectare selectiva a deseurilor in satele de pe malul raului Arges", avand valoarea totala de 350.000 lei, din care 250.000 lei finantare nerambursabila din FEDR, prin POS Mediu - Axa Prioritara 2 - Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate.
Obiective 
- Cresterea gradului de acoperire a populatiei care beneficiaza de colectarea deseurilor municipale, si de serviciile de management de calitate corespunzatoare si la tarife acceptabile; 
- Reducerea cantitatii de deseuri depozitate; 
- Cresterea cantitatii de deseuri reciclate si valorificate;
- Infiintarea unor structuri eficiente de management al deseurilor ;
- Scopul proiectului este responsabilizarea autoritatilor si comunitatilor locale in privinta managementului deseurilor de pe rau si din zonele riverane Argesului, prin identificarea parghiilor de actiune si asumarea unor solutii viabile in acest sens de catre toti factorii implicati.
In fiecare comuna colectarea deseurilor este realizata de Serviciul public din cadrul Primariei. Momentan colectarea se face neselectiv asa ca primaria va dota gospodariile cu pubele pt gunoi menajer. Fiecare gospodarie va primii de la primarie, respectiv serviciul public de salubritate, cate o pubela proprie de depozitare a deseurilor in care cetatenii depoziteaza gunoiul. 
O data pe saptamana, serviciul de salubritate va ridica pubelele din fata fiecarei gospodarii. Autoritatile locale vor trebui sa informeaze constant oamenii (prin intermediul ziarului local si al anunturilor publice distribuite fiecarei gospodarii) despre prevederile legale in domeniul protectie mediului, normele de depozitare si riscurilor la care se supune populatia in cazul unor actiuni neconforme cu normele (de exemplu incendierea pasunilor sau resturilor vegetale, PET-urilor etc). 
Perioada de implementare a proiectului este 01.04.2011 - 01.08.2012.


Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Colectare Selectiva a Deseurilor in Localitatile de pe Malul Raului Arges.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!