București versus Cernobal - poluarea

Cuprins referat Cum descarc?

1. Cadrul legal 3 
2. Poluatori 4
3. Poluanti 6
4. Nivelul de poluanti admis 7
5. Cum poate ajuta omul 8
6. De retinut! 9


Extras din referat Cum descarc?

1.Cadrul legal
Legii nr.9/2012, Decretul nr. 653/2012 pentru promulgarea Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule:
Anuntul privind semnarea decretului de promulgare a acestei legi a fost transmis de Administratia Prezidentiala, printr-un comunicat.
Taxa de poluare auto a fost adoptata, in 15 decembrie, de Camera Deputatilor, care a fost forul decizional in cazul acestui proiect, astfel ca, odata promulgata, legea va intra in vigoare, iar romanii care cumpara o masina pentru care nu s-a platit o astfel de taxa trebuie sa o achite. 
"Proiectul de Lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, initiat de Ministerul Mediului si Padurilor, a fost aprobat de Camera Deputatilor in sedinta de joi si va intra in vigoare dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata intr-un comunicat din 15 decembrie al ministerului.
Actul normativ prevede, pe de-o parte, o reducere a taxei de poluare cu pana la 25 la suta fata de variantele anterioare, astfel ca cei care au platit-o in vechea forma pot cere rambursarea diferentei. 
Pe de alta parte, noua lege incearca sa aplice principiul "poluatorul plateste", astfel ca noua taxa de poluare "va fi platita, o singura data, atat pentru autovehiculele noi sau second-hand care sunt inmatriculate pentru prima data in Romania, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platita o astfel de taxa". 
2.Poluatori
Bucuresti:
- Automobilele-aproximativ 2,5 mil
- Centralele electrotermice si unitatile industriale 
Dintre acestea, cele mai cunoscute unitati IPPC sunt centralele electrotermice (CET Grivita si Centrala Termica Piata Presei Libere - sectorul 1, CET Sud si CET Titan - sectorul 3, CET Progresu - sectorul 4, CET Grozavesti si CET Vest - sectorul 6), care folosesc instalatii de ardere cu putere termica mai mare de 50 MW.
Printre intreprinderile mari poluatoare ale aerului din Bucuresti se numara Aversa (topitorii pentru metale feroase cu o capacitate de productie mai mare de 20 de tone pe zi), Turbomecanica, Urbis Armaturi Sanitare, Radox, Electromonta, Alumil Industry, Romaero si Tubinox (instalatii pentru tratarea suprafetelor metalelor), Firos si Stirom (instalatii pentru fabricarea sticlei, inclusiv a fibrelor de sticla, cu o capacitate de topire mai mare de 20 de tone/zi), Institutul Pasteur si INCDMI Cantacuzino (instalatii utilizand procedee chimice sau biologice pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza), Morarit Panificatie Baneasa (fabricare produse alimentare din materii prime de origine vegetala cu capacitate de productie de peste 300 de tone/zi), Danone (tratarea si procesarea laptelui, cu capacitate mai mare de 200 de tone/zi).
- Santierele de constructii 
- Instalatiile de incalzire a locuintelor particulare 
Dintre toti acesti poluatori, poluatorul ce ocupa locul 1 in capitala este desigur automobilul!
Acesta reduce considerabil rata de viata a bucurestenilor. Situatia ar putea fi rezolvata daca ar fi redus numarul masinilor cu un singur ocupant de pe sosele, puncteaza cercetarea Uniunii Europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Bucuresti versus Cernobal - Poluarea.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!