Aspiratoare

Extras din referat

Startul in ceea ce priveste aspiratoroarele a fast dat de inventatorul Hubert Cecil Booth al carui prim aspirator denumit "Billy Pufaitorul" era realizat dintr-o pompa cu piston. Nu continea perii, curatarea efectuandu-se prin aspirarea folosind tuburi lungi cu racorduri si capete. Era o masinarie de mari dimensiuni montata intr-o caruta trasa de cai. Caruta Companiei Britanice pentru Aspirare(BVCC) era rosie; operatori in uniforma transportau furtunul si-l dirijau pe fereastrele cladirilor pentru a curata toate camerele din interior. Booth era chinuit de reclamatiile facute datorita zgomotului masinilor sale de aspirat. Cel mai prestigious angajament al BVCC a fost curatarea covoarelor din Westimister Abbey din Londra inainte de incoronarea Regelui Edward al VII-lea si a Reginei Alexandra. 
Eforturile pentru a face aspiratoare mai mici se derulau foarte incet. Booth a realizat o versiune mai mica numita Trolley Vac in 1906, dar era foarte scumpa si cantarea inca destul de mult-45 kg. In 1906 au aparut si alte aspiratoare-mecanismul lui Griffith si al lui Davis, brevetat in 1909, care necesita de un echipaj de doi muncitori.
In drumul lor de a produce un aspirator care sa poata fi operat de o singura persoana, inventatorii au experimentat multe tipuri de absorbtie mecanica. Masinaria lui Davis avea o roata care era folosita pentru a crea absorbtia. Alte aspiratoare timpurii foloseau un dispozitiv de absorbtie cu o sfera larga de cuprindere, incluzand bascularea scaunelor pentru a lucra dedesubt, diferite pompe de mana conectate la racorduri. Davies a produs o masina mai mica in 1912 numita Wizard(Vrajitorul), iar brevetul lui Kirby din 1912 a fost acordat pentru masina impinsa care se misca inainte pentru a deschide un container lun.
James Murray Spangler a construit primul aspirator electric in 1907 in Canton, Ohia. Spangler a folosit o cutie de lemn si tabla cu o matura pentru a impinge si o fata de perna pentru a colecta mizeria. Inovatia lui Sprangler a constat in conectarea motorului la un disc de ventilator si la perii rotative.


Fisiere in arhiva (1):

  • Aspiratoare.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!