Asociația - Salvați Delta

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In ecologie nu mai vrem politica, domni ministri, prefecti, agenti de paza, politisti, vrem numai politici. Nu mai vrem algoritm, ci bioritm. Nu mai vrem baroni, ci sturioni. Vrem modele de comuniune ale omului cu natura, vrem ca Romania sa fie un model pentru cea mai grava problema a viitorului: intoarcerea naturii impotriva fiului sau, omul - Liviu Mihaiu, Presedinte ,,Asociatia Salvati Delta - A.C."

Asociatia "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu" (aka "Salvati Delta - AC") este o organizatie non-guvernamentala infiintata in mai 2004, in scopul protejarii Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii". In nici doi ani de activitate, ne-am impus ca unul dintre cele mai influente grupuri de lobby pe probleme ecologice la nivelul autoritatilor nationale si am demonstrat prin rezultate concrete ca putem oferi solutii problemelor majore cu care se confrunta Delta Dunarii.

Asociatia ,,Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu"

Misiune

Asociatia "Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu" lupta cu oamenii pentru binele naturii.

Obiective strategice

- Lobby pentru influentarea politicilor publice in favoarea mediului.

- Dezvoltarea unor actiuni favorabile mediului in randul companiilor.

- Promovarea unei atitudini responsabile fata de mediu la nivelul publicului larg.

- Desfasurarea de actiuni concrete de protectie a Deltei si a Dunarii.

- Mediere intre actorii si factorii de interes la nivelul Deltei.

- Educarea, informarea si dezvoltarea mass-media de mediu din Romania.

Istoric

Asociatia Salvati Dunarea si Delta - Academia Catavencu a fost fondata in mai 2004 cu scopul declarat de a lupta impotriva distrugerii Deltei. Am inceput prin a ne opune vecinilor de la est care doreau sa construiasca un canal navigabil peste cadavrele pelicanilor si pescarusilor. In afara de articole publicate si de investigatiile demarcate, am organizat miscari de protest care au adus multa "publicitate" ucrainienilor, chiar si pe EuroNews.

In 3 ani de la infiintare, suntem organizatia de mediu cea mai cunoscuta in Romania si unul dintre cele mai influente grupuri de lobby fata de autoritati pe probleme de mediu. Suntem si singura organizatie non guvernamentala care care face activitati de priotectie in toata Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Fapte care conteaza

Am readus pe agenda guvernului Acordul cu privire la crearea Coridorului Verde al Dunarii de Jos, care va fi pus in practica dupa ce, timp de 6 ani, fusese ignorat.

Am obtinut, in doua declaratii publice din cadrul unor evenimente organizate de Asociatie, sprijinul premierului pentru reconstructia ecologica a Deltei Dunarii.

Am derulat, cu ajutorul presedintelui Romaniei, o campanie de sensibilizare a turistilor cu privire la aruncarea gunoiului in Delta Dunarii - "Verde cine n-are, pierde!"

Presedintele, premierul si ministrul mediului si dezvoltarii durabile ne-au multumit public pentru ceea ce facem.

La Odessa, ne-am aflat din nou intre primele randuri ale ofensivei internationale impotriva construirii canalului navigabil de mare adancime Chilia-Bastroe.

Am redactat, impreuna cu Ministerul Apararii Nationale, un plan de urgenta pentru hranirea pasarilor din Delta in caz de inghet.

Am organizat un boicot la care s-au raliat 52 de organizatii de mediu si care a imbunatatit semnificativ procedurile de finantare pentru ONG-uri ale Fondului National pentru Mediu.

Suntem prima organizatie de mediu ai caror membri au primit certificate de agenti ecologi voluntari din partea ministrului mediului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Asociatia - Salvati Delta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 937 cuvinte
Nr caractere:
20 448 caractere
Marime:
432.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
asociatie, dezvoltare, mediu, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!