Argument pentru Exploatatia Agricola Ecologica pe Terenurile Echipate cu Lucrari de Imbunatatiri Funciare

Extras din referat Cum descarc?

Maria Danut, drd.,ing.,Mihai Barac, dr.ing.,Mateiu Codreanu, dr.ing., I.S.P.I.F - Bucuresti
Neindoielnic suntem toti de acord -in acest moment de cumpana al civilizatiei planetei noastre -ca resursele naturale sunt totusi limitate, iar necesitatile si consumurile sunt intr-o continua crestere, mai mult sau mai putin exponentiala.
Iata pentru ce dualismul cantitate - calitate poate fi si deveni un punct de plecare fundamental in transarea acestei dileme a noului mileniu cu ramificatii atat de largi si adanci in cercurile social-politice si economice. 
In esenta sa, agricultura  ecologica, biologica sau organica-denumire ce variaza in functie de adoptia/lingvistica fiecarei tari in concordanta stricta cu directiva UE nr.1092 care o statuteaza; Romania prin OUG nr.34/2000 uzitand termenul de agricultura ecologica- , altfel spus agricultura nepoluata si nepoluanta in egala masura, reprezinta exploatatia agricola in care imputurile sunt minime, aplicandu-se tehnologii prietenoase mediului, exceptandu-se cu desavarsire pesticidele, ingrasamintele si alti compusi chimici tehnologici de sinteza. Aceasta interdictie cuprinde atat intregul an agricol  al perioadei de conversie, cat si lantul tehnologic in exhaustivitatea sa, de la pregatirea culturii prin masuri agro-fito-pedo-hidro ameliorative, tehnologii de cultura specifice, cules, transport, depozitare, procesare (dupa caz) si pana la ambalare/etichetare si expunere spre vanzare.
Altfel  spus exploatatia agricola ecologica/biologica/organica trebuie sa indeplinesca sine-qua-non  urmatoarele conditii.
- sa se desfasoare in perimetre fara agresiuni poluatoare punctiforme si/sau difuze pe toate cele trei componente mediale (aer, apa, sol).
- sa respecte cu strictete regulamentele si directivele/reglementarile nationale si internationale (OGR  34/2000, Reglementarea 2092/1991 UE, IFOAM).
- sa fie inspectata si certificata in acest sens de organizatii abilitate si recunoscute de UE si IFOAM.


Fisiere in arhiva (1):

  • Argument pentru Exploatatia Agricola Ecologica pe Terenurile Echipate cu Lucrari de Imbunatatiri Funciare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!