Ameliorarea fenomenului poluării generat de industria cimentului

Cuprins referat

INTRODUCERE 2
CAI PENTRU AMELIORAREA INSTALATIILOR DE DESPRAFUIERE INDUSTRIALA 3
CONTROLUL POLUARII INTR-O FABRICA DE CIMENT 5
REDUCEREA POLUARII CU PRAF 6
REDUCEREA POLUARII CU GAZE 7
SO2 7
NOx 8
CONCLUZII 9
BIBLIOGRAFIE 10


Extras din referat

Metode de ameliorare a fenomenului
poluarii generat de industria cimentului
Introducere
"Raportul privind starea mediului in Romania in anul 2000", dat publicitatii de Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului (MAPPM), prezinta o ampla analiza asupra gradului de poluare cu diferiti agenti a aerului, a precipitatiilor atmosferice, o prezentare a starii ozonului atmosferic, a situatiei emisiilor de gaze cu efect de sera, a extremelor climatice si a manifestarilor schimbarilor climatice pe teritoriul Romaniei si, nu in ultimul rand, a aspectelor poluarii atmosferei in context transfrontalier.
Consecintele starii atmosferei asupra sanatatii oamenilor sunt majore. Intoxicatii, alergii, disfunctii respiratorii, boli cardiace, alergii, cancere, nasteri premature, malformatii congenitale sunt numai cateva afectiuni care au la origine poluarea atmosferei. Tocmai de aceea cunoasterea "starii de sanatate" a atmosferei este esentiala in stabilirea unor strategii de dezvoltare si, nu intimplator, rezolvarea problemelor de mediu conditioneaza procesul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana.
Exista in tara noastra localitati in care concentratiile de dioxid de sulf, dioxid de azot, amoniac, plumb, cadmiu, hidrogen sulfurat, acid clorhidric, fenoli, sulfati, aldehide, oxidanti, pulberi in suspensie sau sedimentabile depasesc concentratiile maxime admisibile (CMA), afectand grav sanatatea oamenilor. Zlatna, Baia Mare, Copsa Mica, Targoviste, Craiova, Savinesti, Hunedoara, Targu Mures, Isalnita, Pitesti, Bistrita, Resita, Miercurea Ciuc, Iasi, Turnu Magurele, Ramnicu Valcea, Riureni, Sendreni, Slobozia, Fagaras, Buzau, Arad, Bacau, Suceava, Targu Jiu, Zalau, Focsani, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Braila, Bucuresti, Giurgiu, Ploiesti, Slatina, Medias, Galati, Tulcea sint numai cateva dintre ele. 
Poluarea provine din activitatile industriale desfasurate in zonele respective de intreprinderi si combinate chimice, metalurgice, siderurgice, miniere, fabrici de ciment, dar si de transporturile rutiere, haldele si depozitele de steril etc. In 2000, peste o mare parte din tara au cazut precipitatii puternic acide sau alcaline, sub influenta directa a activitatilor industriale.
Cai pentru ameliorarea instalatiilor de desprafuiere industriala
Aderarea tarii noastre la conventiile internationale privind protectia mediului inconjurator, perfectionarea cadrului legislativ in domeniu, adoptarea Legii Protectiei Mediului din decembrie 1995, au impus reducerea emisiilor de poluanti rezultate din procesele tehnologice, la nivelele practicate de tarile Comunitatii Europene.
In marea lor majoritate, activitatile industriale genereaza noxe, intre care un loc important il ocupa pulberile. Acestea provin din materiile prime si din materialele utilizate in fabricatie cit si din deseuri. Actiunea nociva a pulberilor este dependenta de compozitie si de proprietatile fizico-chimice si se exercita in primul rand asupra personalului implicat in procesul tehnologic dar si asupra mediului inconjurator.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ameliorarea Fenomenului Poluarii Generat de Industria Cimentului.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!