Accident Ecologic Delta Dunarii

Extras din referat Cum descarc?

De la inceputul acestui an(2007), peste 100 de de hectare din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii au fost mistuite de flacari, ele s-au petrecut in urmatoarele zone din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii: Districtul Maliuc, Districtul Caraorman, Districtul Crisan, Districtul Sulina, Districtul Sfantu Gheorghe. In ultimele cinci luni, pe suprafetele de teren din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii s-au inregistrat zece incendii, astfel, pe o suprafata de 2.000 metri patrati din zona Histria - Sinoe au fost gasite peste o suta de broaste testoase moarte raportat la cca 100 de hectare suprafata estimata pagubele sunt enorme in randul broastelor testoase. Zona afectata este un areal important pentru pasari, multe protejate, deoarece sunt pe cale de disparitie.
Delta Dunarii adaposteste peste 3.400 de specii de animale vertebrate si nevertebrate, cu numeroase unicate nationale, europene si mondiale. Ornitofauna Deltei insumeaza mai mult de 300 de specii din care 70 extraeuropene. Sunt inregistrate 5 tipuri principale: mediteranean (starc, tiganus, cormoran mic, vultur plesuv, piciorong, ciocintors, califar, pelican), european (pasari cantatoare: privighetoarea de stuf, presura, boicusul, randunelele de mare, pescarusul, vulturul pescar, vulturul codalb), siberian (lebada cantatoare, fluierarul, fundacul popular, becatina comuna, cocorul), mongolic (vulturul plesuv, soimul dunarean), chinez (egreta, lebada muta, cormoranul mare, rata mandarin). Precum si monumente ale naturii pelicanii comun si cret, lopatarul, egreta mare sau starcul alb, egreta mica, lebada muta, lebada cantatoare, piciorongul, ciocintorul, califarul rosu, vulturul codalb.De asemenea intalnim si mamifere precum vidra, nurca, bizamul (blanuri pretioase), iepurele, mistretul, vulpea, lupul, dihorul, pisica salbatica.Reptile broaste testoase, vipere, colonii de serpi.
Tinand cont de numarul mare de vietuitoare ce isi duc existenta in Delta Dunarii si faptul ca multe din acestea au iesit din iernat mai devreme dect de obicei datorita temperaturilor ridicate de la inceputul anului incentiile au provocat ravagi in randul faunei deltei astfel sute de reptile si mamifere au ars inregistrand pagube ce vor necesita ani de zile pana acestea vor intra in echilibrul ecologic al deltei.
Pe langa pagubele aduse faunei Deltei Dunarii ,incendiile au cauzat si poluari insemnate eliberandu-se in atmosfera cantitati uriase de bioxid si monoxid de carbon facand aerul greu de respirat atat pentru bastinasi din acele zone cat si animalelor ce au supravetuit incendiului. Putem spune ca incendiu ce a avut loc a contribuit inevitabil la "efectul de sera" avand in vedere miile de metri cubi de gaze ce s-au degajat in atmosfera.Chiar si la nivel teoretic putem aprecia ca nici fauna acvatica nu a scapat ne pedepsita de incendiu luand in calcul circulatia apei in natura, ploile ce au urmat ulterior au captat o parte din gazele produse de incendiu si antrenandu-le in circuit au adus prejudici fondului piscicol , plantelor acvatice si chiar solului


Fisiere in arhiva (1):

  • Accident Ecologic Delta Dunarii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!