Uniunea Europeana

Cuprins referat Cum descarc?

Tratatul de la Maastricht
Tratatul de la Amsterdam 1997


Extras din referat Cum descarc?

La 7 februarie 1992 12 state  Franta, Germania, Belgia, Olanda, Luxemburg, Italia, Grecia, Danemarca, Spania, Portugalia, Irlanda si Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord - , membre ale comunitatilor europene, semneaza la Maastricht, Tratatul care pune bazele unei Uniuni Europene moderne.
Momentul 1 noiembrie 1993, cand tratatul intra in vigoare, produce o serie de polemici in randul specialistilor in domeniu. Tratatul modifica si nu inlocuieste documentele anterioare de constituire a comunitatilor europene, Uniunea nou creata, avand la baza aceste comunitati instituite prin Tratatele de la Paris si Roma.
Ca evenimente care au precedat accelerarea constructiei europene in vederea uniunii economice si monetare care sa completeze piata unica au fost:
" Actul Unic European care nu a constiuit numai o cale de tranzitie pentru instituirea Uniunii Europene, ci a dus la aparitia unor reforme necesare integrarii;
" lucrarile Consiliului European, care au avut loc in 1988 la Hanovra, si care au desemnat un comitet, condus de presedintele din acea vreme a Comisiei, Jaques Delors, pentru a realiza un studiu concret si a finaliza concluzii viabile, pentru o uniune economica si monetara;
" prezentarea Raportului Delors, un an mai tarziu, in 1989, care prevedea realizarea uniunii in 3 etape;
" o serie de alti factori, in plan european, care au dus la declansarea seismului politico-social din anii 1989-1991, cand statele din Centrul si Sud-Estul Europei s-a prabusit sistemul comunist.
Dupa lucrarile Consiliului European de la Dublin, din 1990, 28 aprilie (Dublin I) si 24-25 iunie (Dublin II), la Consiliul European de la Maastricht (9-10 decembrie 1991) sefii de state si de guverne, reuniti intr-o Conferinta interguvenramentala au ajuns la un acord asupra proiectului de tr


Fisiere in arhiva (1):

  • Uniunea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!