Teoria Lombrosiana

Cuprins referat Cum descarc?

Notiuni introductive.pag. 2
I. Conceptia lui Lombroso:
o factorii antropologici, ereditatea.pag. 2
Concluzii.pag. 5
Bibliografie.pag. 6


Extras din referat Cum descarc?

Notiuni introductive
In cadrul orientarii biologice sunt reunite acele teorii care considera ca factorii biologici sunt hotaratori in geneza crimei. Aceasta orientare limiteaza obiectul criminologiei la studiul infractorului, fiind preocupata in a demonstra existenta unor trasaturi specifice de ordin bio-antropologic constitutional care diferentiaza infractorul de non infractor, trasaturi care determina comportamentul antisocial al individului. 
Originea teoriilor biologice cu privire la cauza criminalitatii, sunt regasite in evolutionismul lui Charles Darwin, in lucrarile de frenologie ale medicului vienez Frederik Joseph Gall, in studiile de fizionomie ale lui J.R.Lavater, in conceptele asupra degenerescentei speciei umane ale lui Charles Morel.
Formularea ipotezei atavismului evolutionist, isi are originea din extinderea conceptiei lui Gall cu privire la corelatia dintre anomaliile craniului si functiile creierului precum si alte trasaturi ale individului. Despre rolul si contributia ereditatii la cauzarea crimei s-au facut mentiuni si sustineri inca de la inceputurile antropologiei si criminologiei.
I. Conceptia lui Lombroso, factorii antropologici, ereditatea
Lombroso a scris despre caracterul atavic al stigmatelor care caracterizeaza pe criminal, iar dintre toate tipurile de criminali, stabilite de el, primul loc il ocupa tipul criminalului innascut. 
Cesare Lombroso (1835-1909)s-a nascut la Venetia, a studiat medicina si s-a specializat in psihiatrie, a activat ca profesor universitar de medicina legala la Universitatea din Torino.
C.Lombroso este teoreticianul cel mai reprezentativ ,care a facut din ideea tipului fizic criminal o cauza a crimei. Potrivit acestuia , problemele ereditatii au o importanta deosebita, deoarece la inceput a considerat criminalitatea ca o fatalitate ereditara, iar dupa admiterea factorilor sociali si fizici, sustine marea influenta a ereditatii morbide asupra criminalitatii, incercand sa arate aceasta cu date statistice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Teoria Lombrosiana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!