Studiu Comparativ Privind Procedura de Licitatie Restransa

Extras din referat Cum descarc?

Procesul de achizitii publice exista cu scopul de a crea cadrul necesar cheltuirii fondurilor alocate autoritatilor contractante. Acestea trebuie sa gestioneze fondurile alocate astfel incat, pe parcursul anului, sa-si poata desfasura activitatea in conditii optime.
Pentru atribuirea contractului de achizitie publica se folosesc mai multe proceduri:
olicitatia deschisa;
olicitatia restransa;
odialogul competitiv;
onegocierea cu publicarea prealabila a unui anunt de participare;
onegocierea fara publicarea prealabila a unui anunt de participare;
ocererea de oferte;
oconcursul de solutii
Definitie
Licitatia restransa reprezinta procedura la care orice operator economic are dreptul de a-si depune canditatura, urmand ca numai candidatii selectati sa aiba dreptul de a depune oferta. Aceasta procedura se utilizeaza atunci cand oferta este excedentara.
Licitatia restransa se initiaza prin transmiterea spre publicare a unui anunt de participare prin care se solicita operatorilor economici interesati depunerea candidaturii. 
ASEMANARI intre OUG 34/2006 si OUG 114/2011 :
Procedura de licitatie restransa se desfasoara, de regula, in doua etape:
a) etapa de selectare a candidatilor, prin aplicarea criteriilor de selectie;
b) etapa de evaluare a ofertelor depuse de candidatii selectati, prin aplicarea criteriului de atribuire.
Autoritatea contractanta are dreptul de a decide organizarea unei etape suplimentare de licitatie electronica, caz in care are obligatia de a anunta aceasta decizie in anuntul de participare si in documentatia de atribuire.
Licitatia restransa se initiaza prin transmiterea spre publicare, in conformitate cu prevederile art. 134 din OUG 114/2011 si respectiv art.55 din OUG 34/2006, a unui anunt de participare prin care se solicita operatorilor economici interesati depunerea de candidaturi.
Fara a aduce atingere prevederilor art. 51 din OUG 114/2011 si respectiv art. 71 din OUG 34/2006, in cazul in care valoarea estimata a contractului de achizitie publica este egala sau mai mare decat cele prevazute la art. 134 alin. (2) din OUG 114/2011 si art. 55 din OUG 34/2006 (130 000 euro - produse si servicii, 400 000 euro - produse si servicii pentru AC care desfasoara activitati relevante, 5 000 000 euro - lucrari), perioada cuprinsa intre data transmiterii anuntului de participare spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene si data-limita de depunere a candidaturilor trebuie sa fie de cel putin 37 de zile.
In cazul in care, din motive de urgenta, nu poate fi respectat numarul de 37 zile, autoritatea contractanta are dreptul de a accelera aplicarea procedurii prin reducerea perioadei prevazute , dar nu la mai putin de 15 zile.
In cazul in care anuntul de participare este transmis, in format electronic, spre publicare in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, perioada de 37 de zile se poate reduce cu 7 zile si perioada de 15 zile se poate reduce cu 5 zile.
Fara a aduce atingere prevederilor art. 51 din OUG 114/2011 si art.71 din OUG 34/2006, in cazul in care valoarea estimata a contractului de achizitie publica este mai mica decat cea prevazuta la art. 134 alin. (2) din OUG 114/2011 si art. 55 din OUG 34/2006, autoritatea contractanta are obligatia de a transmite anuntul de participare spre publicare in SEAP cu cel putin 10 zile inainte de data-limita de depunere a candidaturilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu Comparativ Privind Procedura de Licitatie Restransa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!