Structura Bugetelor Locale - Finante Publice, Buget National, Bugete Locale

Cuprins referat Cum descarc?

Argument 3
Cap. I - Conceptul de finante publice 4
I.1.Componenta finantelor publice locale. 7
Cap. al II- lea - Bugetul local 8
Cap. al III- lea - Structura bugetelor locale 10
III.1. Veniturile bugetelor locale 10
III.1.1.Venituri proprii 11
III.1.2.Sume si cote defalcate din unele venituri la bugetul de stat 12
III.1.3.Subventiile 14
III.1.4. Imprumuturile 15
III.1.5.Donatii si sponsorizari. 16 III.2. Cheltuielile bugetelor locale 16
Bibliografie 22


Extras din referat Cum descarc?

ARGUMENT
In lumea contemporanaa finantele publice constituie o componenta de prima dimensiune a vietii social-economice a fiecarei natiuni. Finantele publice si-au castigat aceasta pozitie aparte prin faptul ca, in zilele noastre, in numeroase tari ale lumii, prin intermediul instrumentelor financiare, s-a ajuns sa se concentreze la dispozitia autoritatilor publice centrale si locale 30% - 60% din produsul intern brut.
In statele contemporane ale caror finante publice se bazeaza pe economia de piata liberal - capitalista, bugetele locale ale unitatilor administrativ- teritoriale sunt componenta principala a finantelor publice locale.
Finantele publice locale, asemanator celor centrale, grupeaza procedeele si mijloacele de constituire si intrebuintare a fondurilor banesti de interes public, insa local, limitat teritorial la fiecare dintre unitatile administrativ-teritoriale.
In cadrul finantelor publice locale, procedeele venturilor publice si ale cheltuielilor publice au fost si au ramas subordonate bugetelor unitatilor administrativ- teritoriale, care in consecinta au ajuns componenta principala a acestor finante.
Prin buget local intelegem actul in care se inscriu venturile si cheltuielile cilectivitatilor locale, pe o perioada de un an. Bugetele locale sunt bugetele unitatilor administrativ-teritoriale care au personalitate juridica. 
Bugetele locale cuprind doua capitole principale: veniturile si cheltuielile localitatilor. In acest referat am prezentat categoriile de venituri si cheltuieli care alcatuiesc bugetul local al unei unitati administrativ-teritoriale.
CAPITOLUL I
CONCEPTUL DE FINANTE PUBLICE
Conceptul de finante reflecta procesele si relatiile economice in expresie baneasca prin care se constituie, repartizeaza si utilizeaza fondurile banesti necesare functionarii statului si altor entitati economico-sociale.
In sens larg, finantele locale includ finantele publice locale, finantele regiilor autonome si ale societatilor comerciale constituite cu aportul autoritatilor administratiei publice locale si alte resurse financiare locale.
Finantele publice locale isi au originea in autonomizarea autoritatilor teritoriale in administrarea comunitatilor respective. 
Comunitatile locale reprezinta colectivitati umane, delimitate teritorial din punct de vedere politic si administrativ, care au autoritati publice diferite de cele ale statului. Aceasta este o conditie a autonomiei financiare, deoarece autonomia administrativa nu ar fi posibila fara autonomia financiara, care-i asigura suportul financiar al functionarii. 
Organizarea distincta a finantelor locale pe baza autonomiei lor financiare este necesara deoarece: 
- comunitatile locale cunosc, cel mai bine, posibilitatile proprii privind resursele banesti de provenienta publica si in special nevoile privind cheltuielile ce trebuie acoperite; 
- permite degrevarea finantelor centrale de o seama de cheltuieli; 
- reduce numarul si amploarea fluxurilor banesti intre cele doua niveluri structurale ale finantelor publice; 
- permite o urmarire mai buna a modului cum sunt folosite fondurile financiare publice constituite;


Fisiere in arhiva (1):

  • Structura Bugetelor Locale - Finante Publice, Buget National, Bugete Locale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!