Speta Contract De Navlosire

Extras din referat Cum descarc?

1. Trans Sandhurst&Son Ltd. , cu sediul in Liverpool, Marea Britanie, 213 Wellington Street, inregistrata la R. C. sub nr. L312654, reprezentata prin director executiv David Norton, pe de o parte, in calitate de proprietar al navei ce constituie obiectul contractului (navlosant), si 2. S.
C. Midas S.
R. L. , cu sediul in Constanta, Romania, Str. Mircea cel Batran. nr. 5, inregistrata la R. C. sub nr. J/6/1991, cod fiscal R302495, prin reprezentant legal ing. Andrei Dunareanu, pe de alta parte, in calitate de armator (navlositor). Art. 1. Obiectul prezentului contract il constituie asigurarea folosintei navei GALIA, aflata sub pavilion britanic, inmatriculata in portul Liverpool, Marea Britanie, sub nr. ST 20354, cu un deplasament de 72 tdw, avand destinatia de transport de marfuri, destinatie care va fi respectata de armator.
Art. 2. Predarea - primirea navei va fi consemnata in procesul verbal de predare - primire, care se va incheia pana la data de 15. 03. 1998 si care va constitui anexa 1. la prezentul contract si parte integranta din acesta (in procesul verbal de predare - primire se va mentiona gradul de uzura al navei si stadiul in care se preda). III. DURATA CONTRACTULUI Art. 3. Durata contractului este de 1 an, cu incepere de la data de 15. 03. 1998 pana la data de 15. 03. 1999. IV. NAVLUL SI MODALITATILE DE PLATA Art. 4. Navlul - chiria - pentru folosirea obiectului contractului este de 5. 000USD lunar.
Art. 5. Plata navlului se va face lunar pana la data de 15 ale lunii pentru luna respectiva (data viramentului), prin virament bancar, din contul armatorului deschis la Banca Internationala a Religiilor, filiala Constanta, nr. 236159487, in contul proprietarului deschis la Banca Bering, filiala Liverpool, nr. 902360575001. Art. 6. Neplata chiriei la termen autorizeaza pe proprietar sa perceapa penalitati de intarziere de 5% pe zi, intarziere calculata la valoarea chiriei si sa solicite rezilierea contractului.
V. OBLIGATIILE PROPRIETARULUI (NAVLOSANTULUI) Art. 7. Navlosantul se obliga: a. ) sa predea nava descrisa la art. 2 din contract, in stare de functionare si cu echipajul necesar minimei manevrabilitati imbarcat, la data de 15. 03. 1998, cand se va -incheia procesul verbal de predare - primire in 2 exemplare.
b. ) sa puna comandantul navei la ordinele navlositorului in privinta folosirii navei, agenturarii si semnarii conosamentelor, pe durata executarii contractului.
c. ) sa asigure folosinta navei pe toata durata contractului, garantand navlositorul contra tulburarii folosintei navei inchiriate si contra imposibilitatii de exploatare sau scufundarii datorate unor vicii ascunse ale vasului.
VI. OBLIGATIILE CHIRIASULUI (NAVLOSITORULUI) Art. 8. Navlositorul se obliga: a. ) sa foloseasca nava inchiriata conform destinatiei care rezulta din prezentul contract, respectiv transport de cherestea.
b. ) sa execute la timp si in bune conditiuni, pe cheltuiala sa, toate lucrarile de intretinere si ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Speta Contract De Navlosire
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!