Societatea In Nume Colectiv

Extras din referat Cum descarc?

Cel mai vechi tip de societate comerciala cunoscut. Fiecare asociat raspunde integral si solidar cu intregul sau patrimoniu personal pentru datoriile societatii.
Contractul de societate in nume colectiv poate fi incheiat intre persoane fizice, persoane fizice si juridice sau numai intre persoane juridice.
Creditorii societatii in nume colectiv sunt platiti in special din bunurile societatii dar au si un drept de gaj asupra averii oricarui asociat, chiar daca asupra acestor averi vin in concurs si creditorii proprii ai asociatilor E o societate de persoane, fiind constituita in considerarea calitatilor personale a celor 2 sau mai multi asociati.
comanditatii - au aceeasi pozitie in societate ca asociatii in nume colectiv, ei raspund nelimitat si solidar pentru intregul pasiv.
comanditarii - furnizeaza capital care formeaza capitalul social, marginindu-si riscurile la aportul lor la capitalul social.
Situatia comanditarului poate fi confundata cu a unei persoane care imprumuta comanditatului bani.
Diferente: imprumutatorul isi recupereaza intotdeauna banii pe cind aportul comanditarului constituie aport la capitalul social devenind proprietatea societatii.
imprumutatorul nu poate interveni in refacerea (modul de desfasurare) societatii, pe cind comanditarul fiind asociat, are drepturi provenind din aceasta calitate intervenind chiar si in activitatea societatii.
Se constituie prin contract si statut.
Societatea pe actiuni - SA Se caracterizeaza prin aceea ca toti asociatii au calitatea de actionari.
Exista societati care pot avea doar aceasta forma de organizare.
ex: banci, societatile de asigurare.
Pot fi infiintate atat timp cat au capital social minim 1. 000. 000, numar minim de asociati 5, cel maxim nelimitat.
Avantajul pe care-l reprezinta aceste societati e acela ca actiunile sunt facil de transmis, in cazul actiunilor la purtator neintocmindu-se nici un act.
Dezavantajul societatilor pe actiuni, in general au un numar mare de asociati care nu sunt comercianti toti.
Hotararile SA se iau cu votul majoritatii capitalului social.
Societatea in comandita pe actiuni - SCA Ca si in cazul SCS exista doua feluri de asociati: comanditatii comanditarii comanditatii - raspund solidar si nelimitat de datoriile societatii comanditarii - au doar calitatea de actionari Societatea cu raspundere limitata - SRL E societatea in care partile nu sunt reprezentate prin titluri negociabile si care nu pot fi cedate altor persoane decat daca acestea din urma sunt agreate de majoritatea celorlalti asociati.
Din acest punct de vedere SRL e o asociatie de persoane. SRL e si o asociatie de capital deoarece asociatii raspund numai in limita aportului lor la existenta societatii, astfel fiecare asociat v-a fi obligat pentru datoriile societatii numai in limita capitalului subscris.
Intreprindere de comert si fondul de comert In sens uzual intreprinderea reprezinta unitate economica de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea In Nume Colectiv
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!