Societatea Cu Raspundere Limitata

Extras din referat Cum descarc?

Soocietatea cu raspundere lmitata este forma de societate comerciala aparuta mai tarziu in activitatea comerciala. Aceasta forma de societate s-a ivit din nevoia de a satisface anumite cerinte ale activitatii comerciale.
Ca si in cazul societatii in nume colectiv, societatea cu raspundere limitata se bazeaza pe increderea asociatiilor. Datorita cestui fapt, numarul asociatilor este limitat, iar partile sociale nu sunt liber cesibile.
Intocmai ca si in cazul societatii pe actiuni, in societatea cu raspundere limitata, asociatii raspund pentru obligatiile sociale in limita aporturilor lor.
Societatea cu raspundere limitata poate fi definita ca o societate consituita pe baza deplinei increderi, de doua sau mai multe persoane, care pun in comun anumite bunuri, pentru a desfasura o activitate comerciala, in vederea impartirii beneficiilor, si care raspund pentru obligatiile sociale in limita aporturilor lor.
asocierea se bazeaza pe increderea asociatiilor. Societatea are un caracter intuitu persoane, ca si societatile de persoane; capitalul social este divizat in anumite fractiuni denumite parti sociale.
Aceste parti sociale nu sunt reprezentate prin titluri negociabile; Societatea cu raspundere limitata cu asociat unic.
Potrivit art. 210 din lege, societatea cu raspundere lmitata se poate constitui prin aportul unui singur asociat, care va fi detinatorul tuturor partilor sociale.
O persoana fizica sau juridica nu poate fi insa asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata.
Societatea cu raspundere limitata cu asociat unic, ca orice societate comerciala, dobandeste calitatea de comerciant prin constituire sa, in conditiile legii.
Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social, iar asociatul unic raspunde numai in limita aportului sau.
Constituirea societatii cu raspundere limitata La baza constituirii societatii se afla contractul de societate si statutul societatii.
In cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic, actul constitutiv il reprezinta statutul societatii.
Actele constitutive ale societatii.
Portivit art. 32 din Legea nr. 31/1990, societatea cu raspundere limitata se va constitui prin contract de societate si statut, care se incheie in forma autentica.
In cazul societatii cu raspundere limitata cu asociat unic se intocmeste numai statutul.
Contractul de societate Contractul de societate privind constituirea societatii cu raspundere limitata trebuie sa cuprinda mentiunile cerute de art. 3 pentru societatea in nume colectiv.
In plus, acest contract trebuie sa prevada si repartizarea partilor sociale intre asociati.
Asociatii La constituirea societatii cu raspundere limitata pot participa persoane fizice si persoane juridice. Numarul asociatilor este lasat la aprecierea persoanelor interesate sa constituie societatea.
Pentru a asigura caracterul intuitu persoane al societatii, legea limiteaza numarul asociatilor la cel mult 50 de ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Societatea Cu Raspundere Limitata - Varianta 1
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!