Situatia de fapt

Extras din referat Cum descarc?

Prin cererea inregistrata sub nr. 12553/118/2009 pe rolul Tribunalului Constanta, reclamantii Popescu Adrian si Popescu Alina Georgiana au chemat in judecata pe parata Frisia Holdings SRL Constanta solicitand instantei ca prin hotararea ce va pronunta sa dispuna obligarea paratei la ridicarea constructiilor edificate in mod ilegal in imediata vecinatate a imobilului proprietatea reclamantilor; obligarea paratei sa aduca imobilul proprietatea reclamantilor in starea initiala, anterioara inceperii constructiei ilegale - dar la acest capat de cerere reclamantii au renuntat prin cererea depusa in data de 4 decembrie 2012 si obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.
Prin Sentinta civila nr. 700 din 27 februarie 2014 instanta a admis in parte actiunea precizata, in sensul ca a bligat parata la ridicarea constructiei edificate in imediata vecinatate a imobilului proprietatea reclamantilor, reprezentata de o prelungire a zidului cu o suprafata de 7,34 ml x 2,89 ml pe partea din constructia apartinand paratei si care este situata "cum te uiti din str. ... inspre Aleea ... si spre constructia apartinand reclamantilor" si a obligat parata ca parte aflata in culpa procesuala sa plateasca reclamantilor suma de 22.525,94 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.
Reclamantii Popescu Adrian si Popescu Alina Georgiana sunt proprietarii imobilului teren si constructii situat in Constanta, avand ca vecini: la N - str. ... pe o latime de 9,96 ml; la S - Aleea ..., pe o latime de 9,36 ml; la E - Clubul "..." pe o lungime de 20,72 ml si la V - teren proprietate ..., asa cum rezulta din contractul de vanzare-cumparare autentificat in 25 februarie 2005 la BNP Asociati "E.".
Parata FRISIA HOLDINGS SRL este proprietara imobilului vecin, compus din teren in suprafata de 545,65 mp conform masuratorilor cadastrale si constructia existenta pe acesta, in suprafata construita de 380,40 mp formata din S+P+3E - club, imobil situat in Constanta, asa cum rezulta din contractul de vanzare-cumparare autentificat in 28 februarie 2008 la BNP F. Prin autorizatia de construire din 24 iunie 2009 emisa de Primarul Municipiului Constanta, parata a obtinut autorizatia pentru efectuarea lucrarilor de construire constand in "Amenajare si modernizare cladire S+P+3E+T (la parter: amenajare cafenea si club, refacere acces la imobil, amenajari spatii receptie si birouri; la etajul 1: reamenajare birouri, sali traning; la etajul 2: reamenajare birouri, sali de conferinta; la etajul 3: reamenajare birouri, spatii relaxare; la terasa: amenajare bistro si gradina japoneza; realizare doua plansee intermediare in sala de cinematograf; montare doua lifturi
exterioare.
S-a mai retinut ca prin Sentinta civila nr. 1135/CA din 22 iunie 2011 pronuntata de Tribunalul Constanta, sectia de contencios administrativ si fiscal, in dosarul nr. x/118/2010, ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea recursului declarat de FRISIA HOLDINGS SRL prin Decizia civila nr. 1283/CA din 3 noiembrie 2011, a fost admisa exceptia de nelegalitate invocata de reclamantii POPESCU ADRIAN si POPESCU ALINA GEORGIANA. in contradictoriu cu paratii FRISIA HOLDINGS SRL si Primarul Municipiului Constanta si s-a constatat nelegalitatea autorizatiei de construire din 24 iunie 2009 emisa de Primarul Municipiului Constanta. Prin aceasta sentinta s-a retinut cu autoritate de lucru judecat ca planul de situatie existent - faza CU intocmit de arh. G. in anul 2008 evidentiaza zona de reamenajare imobil spre str. ..., cat si zona de amplasare a doua lifturi exterioare, iar din acest plan se constata ca cele doua lifturi exterioare sunt amplasate la o oarecare distanta atat fata de peretele din partea stanga, cat si fata de fatada posterioara a constructiei proprietatea reclamantilor. In acelasi plan este evidentiat si peretele pe o lungime de 6,40 m care se abate de la aliniament, si evidentiata o distanta de 7,40 ml de la extremitatea acestuia pana la constructia proprietatea reclamantilor. In schimb, in planul de situatie existent - faza PAC intocmit de arh. G. se observa ca peretele, evidentiat initial in planul de situatie existent - faza CU, cu o lungime de 6,40 m, apare ca prelungit pana in imediata apropiere a constructiei proprietatea reclamantilor, aparand astfel o suprafata de 7,34 ml x 2,89 ml, indicata ca facand parte din constructia existenta propusa spre modernizare, desi aceasta suprafata nu fusese evidentiata in nici una din documentatiile cadastrale anterioare.
S-a retinut cu autoritate de lucru judecat prin aceasta sentinta si faptul ca insusi expertul-parte al paratei FRISIA HOLDINGS SRL a admis ca exista o extindere la sol, pe care o arata ca fiind de numai 6,56 mp, in conditiile in care insa, o astfel de extindere nu ii era permisa, intrucat ar fi condus la modificarea POT existent, precum si faptul "ca suprafata construita existenta a fost extinsa, in urma emiterii AC 1392/2009, cu o suprafata de 18,90 mp este confirmata prin adresa nr. R30/P din 18 martie 2010 a Inspectoratului de Stat in Constructii - Inspectoratul Teritorial in Constructii Sud - Est - Directia Judeteana de Control in Constructii Constanta" (...) "precum si prin expertiza tehnica imobiliara efectuata in cauza, dar rezulta din chiar documentatia PAC, respectiv din raportul de expertiza efectuat de ing. H.
Noua constructie obtureaza ferestrele de la parter si etajul 1, care sunt de vedere si de lumina astfel ca prin ridicarea constructiei in mod nelegal parata ii impiedica pe reclamanti in exercitiul dreptului de proprietate asupra imobilului, a mai retinut instanta de apel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Situatia de fapt.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!