Sistemul de instituții pentru protecția copilului

Extras din referat Cum descarc?

O serie de autoritati care au responsabilitati in domeniile principale de interes ale Strategiei prezente se afla in subordinea Primului Ministru sau a Guvernului dupa caz. Dintre acestea le amintim pe urmatoarele:
-	Departamentul pentru relatii interetnice 
-	Agentia Nationala pentru Romi 
-	Oficiul Roman pentru Adoptii 
-	Avocatul Poporului 
-	Consiliul National al Audiovizualului
-	Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
-	Consiliul National pentru Formarea Profesionala a Adultilor
Obiective: 
1	Asigurarea conditiilor institutionale si financiare pentru sustinerea familiilor tinere, reducerea abandonului copiilor, combaterea violentei in familie.
2	Cresterea calitatii vietii copilului in mediile defavorizate si respectarea standardelor minime de calitate in toate serviciile speciale acordate copilului in dificultate.
3	Asigurarea echilibrului socio-economic al familiilor din mediul urban si rural, al familiei si persoanelor de varsta a treia, al persoanelor cu dizabilitati si al familiilor apartinatoare.
4	Promovarea participarii active a femeii la luarea deciziei si in structurile de reprezentare publica; diminuarea discriminarilor de orice natura.
Atributii:
- Cresterea calitatii vietii copilului in mediile defavorizate si respectarea standardelor minime de calitate in toate serviciile speciale acordate copilului in dificultate; cresterea alocatiei de stat pentru copii, in perioada 2009-2012, la suma de minimum 200 lei.
- Cresterea numarului de crese si includerea acestora in nomenclatorul serviciilor sociale, precum si incurajarea infiintarii de crese de catre structurile societatii civile.
- Acordarea de gratuitati in accesul la educatia primara a copiilor din familiile sarace, mai ales din mediul rural (uniforma, rechizite, transport) si din cadrul etniei rome.
- Sprijinirea dezvoltarii retelei de servicii profesionalizate de ingrijire a copiilor la domiciliu.
- Stimularea structurilor societatii civile pentru dezvoltarea activitatii de prestare a serviciilor sociale din domeniul protectiei drepturilor copilului.
- Reducerea numarului de copii aflati in institutii publice sau private prin reintegrarea lor in familia naturala si sprijinirea familiei extinse ca alternativa.
Beneficiari :
2	Toti cetatenii romani cu domiciliul in Romania fara nici un fel de discriminare
3	Cetatenii altor state, apatizii sau refugiati care au domiciliul in Romania.
2.	Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de institutii pentru protectia copilului.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!