Rolul organizatiilor nonguvernamentale in dreptul international public

Cuprins referat Cum descarc?

TEMA DE CONTROL (TC): .. 2
Rolul organizatiilor nonguvernamentale in dreptul international public. . 2
Organizatia Internationala a Politiei Criminale -  O.I.P.C. -  Interpol . 3
Consiliul International al Uniunilor stiintifice (I.C.S.U.) 5
Comitetul de cercetare Spatiala (C.O.S.P.A.R.) . 5
Federatia Internationala de Aeronautica (I.A.F.) .. 5
Societatea Internationala de Fotogrametrie si Teledetectie (I.S.P.R.S.) ... 6
Asociatia Asiatica pentru Teledetectie (A.A.R.S.) . 7
TEMA DE CONTROL (TC): .. 7
Curtea Penala Internationala Permanenta . 7
Organizarea si functionarea .. 7
Curtea 7
Judecatorii . 8
Biroul procurorului 9
Statutul 12
Procedura de cercetare si judecare a cauzelor ... 12
Bibliografie . 14


Extras din referat Cum descarc?

TEMA DE CONTROL (TC):
Rolul organizatiilor nonguvernamentale in dreptul international public.
Cooperarea dintre statele comunitatii internationale, in toate sferele de activitate, se diversifica in ultimele decenii, creandu-se forme de coordonare a colaborarii internationale si anume organizatiile internationale. Statele creeaza un cadru institutional de cooperare, prin adoptarea unui statut, elaborat de comun acord, in care acestea stabilesc obiectul, scopurile si organele organizatiei internationale.
Din punct de vedere al calitatii membrilor, organizatiile internationale pot fi: organizatii guvernamentale, create prin acordul de vointa al statelor si care implica raspunderea acestora, organizatii internationale neguvernamentale si organizatii internationale suprastatale, care sunt create de catre state, dar organele lor institutionale, actioneaza ca organele puterii, administratiei si judecatoresti ale unui stat.
Datorita diversitatii organizatiilor internationale neguvernamentale, ca scopuri si dimensiuni, nu s-a ajuns la o definitie general acceptata a acestor entitati. Se poate spune ca o organizatie neguvernamentala reprezinta o asociatie internationala, creata din initiativa privata sau mixta, grupand persoane fizice sau juridice avand nationalitati diferite, asociatie care nu urmareste scopuri lucrative.
Pentru a putea obtine recunoasterea calitatii de persoana juridica, aceste organizatii trebuie constituite potrivit legii unui stat determinat, care este legea sediului. Pozitia lor juridica nu difera, deci, de aceea a altor persoane juridice de drept intern din tara de sediu.
Statutul juridic al ONG-urilor poate fi abordat din doua puncte de vedere; al raporturilor lor cu statele si al relatiilor lor cu organizatiile interguvernamentale.
In prima situatie, in cea mai mare parte a cazurilor, ONG-urile sunt considerate de state ca simple asociatii interne, supuse propriilor lor legislatii, susceptibile de a fi modificate sau abrogate.
In privinta raporturilor organizatiilor neguvernamentale cu cele interguvernamentale se observa ca, in ultimii ani, o serie de organizatii internationale neguvernamentale sunt invitate sa ia parte sau li se admit cererile de participare la activitati ale unor organizatii interguvernamentale, cu conditia ca statutul acestora din urma sa prevada o asemenea participare.
Aceasta practica, intalnita in special in cazul unor organe sau organizatii interguvernamentale din sistemul O.N.U., a condus la concluzia ca unor organizatii internationale neguvernamentale li s-ar putea recunoaste anumite competente limitate in planul raporturilor de drept international.
Cu toate ca unele ONG, cum ar fi Organizatia Internationala a Politiei Criminale -  Interpol sau Comitetul International al Crucii Rosii (C.I.C.R.) colaboreaza cu guvernele statelor, potrivit normelor actuale de drept international, acestor ONG-uri nu li se recunoaste calitatea de subiecte ale dreptului international. Ele nu sunt inca dotate cu un veritabil statut juridic international, desi, in anumite limite, unele dintre ele contribuie la formarea dreptului international.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul organizatiilor nonguvernamentale in dreptul international public.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

f? Dr. Florian Coman, Drept Interna.ional Public, Editura Sylvi, Bucure.ti, 2002
f? Raluca Miga-Be.teliu, Drept interna.ional. Introducere in dreptul interna.ional public, Editura ALL EDUCATIONAL, Bucure.ti, 1997
f? Bianca Selejan-Gutan, Laura-Maria Craciunean, Drept Interna.ional Public, Editura Hamangiu, Bucure.ti, 2008
f? B. Onica-Jarka, C. Brumar, D.- A. Dete.eanu, Drept interna.ional public caiet de seminar, Editura C.H. Beck, 2006
f? Dumitru Diaconu, Curtea penal. interna.ional.. Istorie .i realitate, Editura All Beck, Bucure.ti, 1999
f? http://avocatmuscalu.ro/informatii-utile/legisla.ie/legislatie-internationala


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!