Rolul ONU în Prevenirea și Combaterea Delicvenței Juvenile

Cuprins referat Cum descarc?

Introducer e.1-2 
Consideratii generale privind activitatea ONU in cadrul delicventei juvenile.3-6
Delimitarea si analiza masurilor de prevenire a delicventei juvenile in cadrul ONU.7-9
- Masuri de prevenire la nivel de familie.9-10
- Masuri de prevenire la nivel de societate(comunitatea).10-11
- Masuri de prevenire la nivel educational.11-12
- Masuri de prevenire la nivel de mass-media.12-13
- Politica sociala.13-14
Concluzii.14-15
Bibliografie.16


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
"[.] din cauza lipsei sale de maturitate fizica si intelectuala,
copilul are nevoie de protectie si de ingrijire speciale, si, in
mod deosebit, de o protectie juridica adecvata, inainte si du-
pa nastere."
(Conventia cu privire la Drepturile Copilului, Preambul) 
Actualitatea temei investigate Activitatea de prevenire si combatere a delincventei juvenile a constituit si constituie o preocupare permanenta de politica penala a statelor moderne in general, si a statelor membre U.E., in particular. Fenomenul infractional in randul minorilor ridica probleme specifice de prevenire si de combatere, datorita unei multitudini de factori care conduc la adoptarea unui comportament infractional de catre minori - segment al populatiei deosebit de vulnerabil, aflat in etapa formarii personalitatii, usor influentabil, si receptiv la stimulii externi (pozitivi sau negativi). Tratarea si prevenirea infractionalitatii, implica in mod direct responsabilitati la toate nivelele ierarhiei sociale, chiar la nivelul legislativului si executivului, pentru ca, lipsa de coordonare si control, cat si contradictiile ce apar in diverse directii ale acestui mecanism de prevenire si control social, duc la agravarea fenomenului infractional.
Delincventa juvenila suscita interesul nu numai specialistilor in materie de stiinta, educatie si ocrotire , dar si numeroaselor organizatii guvernamentale si nonguvernamentale. Evolutia fenomenului infractional in randul minorilor in societatea contemporana, cu unele deosebiri de la o tara la alta prin frecventa, tendinte si forme de manifestare, continua sa mentina in stare de alerta cele mai avizate organisme internationale, indeosebi Organizatia Natiunilor Unite, organizatie internationala guvernamentala, cu sediul la New York ,creata dupa cel de-al doilea razboi mondial, pe baza unui document fundamental (Charta Natiunilor Unite), in cuprinsul caruia s-au reglementat scopurile, principiile de baza, structura si modul de functionare a organizatiei.
Problema cauzalitatii delincventei juvenile poate fi privita ca o interactiune genetica a sistemelor de factori interni si a sistemelor de factori externi sau, cu alte cuvinte, ca o impletire a sistemelor de factori de personalitate a infractorilor minori cu sistemele de factori ce tin de mediul social determinant, astfel normele ONU vin sa asigure si sa promoveze un cadru legislativ unic ce ar permite sa inlaturam si sa prevenim fenomenul delicventei juvenile.
Scopul si sarcinile lucrarii In momentul de fata, cand se cristalizeaza si se structureaza noua societate civila in tara noastra si cand se multiplica o serie de fenomene si procese dizarmonice si disfunctionale, problemele educarii, adaptarii si promovarii tinerilor devin extrem de presante si dificile, nerezolvarea lor putand determina aparitia unor fenomene de frustrare, inadaptare, instrainare si delincventa in randul anumitor minori si adolescenti 
Scopul acestei lucrari consta in atingerea a doua finalitati: o documentare privind analiza normelor adoptate in cadrul ONU cit si rolul acestora in cadrul combaterii comportamentului deviant al minorilor si investigatii de diagnostic asupra fenomenului de delicventa juvenila. In consecinta, s-au realizat micro-cercetari cu privire la rolul ONU in cadrul prevenirii si combaterii delicventei juvenile . Elaborarea prezentei lucrari care abordeaza problematica delincventei juvenile s-a fundamentat pe actualitatea fenomenului pe complexitatea sa avind ca suport urmatoarele ca obiective generale:
- Abordarea generala a fenomenului de delicventa juvenila in cadrul ONU
- Stabilirea masurilor de prevenire si combatere a delicventei juvenile inaintate de ONU prin intermediul actelor normative adoptate
- Delimitarea si analiza masurilor de prevenire a delicventei juvenile in cadrul ONU
- Stabilirea concluziilor in ceea ce priveste rolul ONU pentru prevenirea si combaterea delicventei juvenile
Baza empirica a lucrarii a cuprins analiza unor norme adoptate in cadru Congresului International pentru combaterea, prevenirea si tratamentul delincventilor.
Obiectul cercetarii il constituie situatia actuala si reala a delincventei juvenile, si masurile intreprinse de ONU pentru a combate eficient acest fenomen.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rolul ONU in Prevenirea si Combaterea Delicventei Juvenile.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!