Renuntarea Si Inlocuirea Aparatorului

Extras din referat Cum descarc?

In tipmul procesului penal este posibila inlocuirea sau renuntarea aparatorului.
Acestea se admit oricad in cursul procesului penal, daca banuitul, invinuitul, inculpatul doresc acest lucru sa renunte de la aparator.
Renuntarea conform legii art. 45 alin. 2 se admite numai din initiativa banuitului sau a invinuitului sau a inculpatului si nu poate constitui o piedica pentru procuror ori pentru aparatorii celorlalti banuiti, invinuiti sau inclpati de a continua sa participe la proces.
Declaratia de a renunta de la aparator, facuta de minori, precum si de banuit care din cauza difectelor fizice ori mintale nu-si poate exercita singur dreptul de aparare poate fi respinsa de persoana care efectuaza cercetarea penala, a anchetatorului, a procurorului sau prin incheierea instantei de judecata.
Eliberarea aparatorului de a participa la judecarea cauzei se face prin decizia persoanei care efectuaza cercetarea penala, a anchetatorului, a procurorului sau prin incheierea instantei de judecata.
In asa fel si inlocuirea aparatorului cu altul se admite oricand in cursul procesului, numai la cererea sau cu consentamantul banuitului sau a invinuitului. In cazul dat cercetarea continua.
In cazul in care participarea aparatorului ales de banuit sau invinuit este imposibila dupa retinere sau arestare, precum si-n cazul in care prezenta aparatorului admis la proces in timpul punerii sub invinuire, este imposibila in decursul a cinci zile din momentul instituirii lui, anchetatorul penal, procurorul sunt obligati sa asigure invinuitul cu un aparator prin intermediul biroului de asistenta juridica.
...


Fisiere in arhiva (1):

  • Renuntarea Si Inlocuirea Aparatorului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!