Reforma Legislativa

Extras din referat Cum descarc?

Schimbarile radicale ce au survenit pe plan politic, economic si social in centrul si estul Europei au inclus si o reforma fundamentala a sistemului legislativ in fiecare din tarile acestei regiuni.
S-a observat, in cei aproape 9 ani de tranzitie, ca schimbarile cadrului legislativ nu vor putea singure sa conduca la o transformare totala a sistemului politic si economic.
Notiunea de "reforma legislativa" este inconjurata de o aura de progres si modernizare a sistemului legislativ. Pentru tarile din centrul si estul Europei, aceasta notiune semnifica: intoarcerea in Europa, instaurarea democratiei si a suprematiei legii si conditiile esentiale pentru functionarea unei economii de piata libere. 19588pdv95gxf6t 
Masurile de reforma au trebuit de aceea sa pastreze ca obiectiv doua lucruri: sa fie adaptate spre a implini scopul propus si anume de stabilire a unei conduceri bazate pe lege, a unei economii de piata, participarea in procesul de integrare europeana si de asemenea sa contribuie la efectiva realizare a acestor obiective.
In acelasi timp, pasii intermediari in vederea realizarii acestor cerinte, trebuie sa contina reglementari si masuri compensatorii care sa diminueze problemele economice si sociale cauzate de procesul de transformare.
In ceea ce priveste cadrul legislativ in tarile de tranzitie la inceputul procesului de reforma s-a observat ca este necesara crearea unui spatiu liber capabil sa duca la dezvoltarea intreprinderilor private.
Cat priveste armonizarea legislativa cu dreptul comunitar, ea nu a fost la inceput o prioritate a procesului de reforma, dar ea va fi cu siguranta o provocare la adresa organelor legiuitoare din tarile central si est europene. 
Anumiti politicieni au avut falsa impresie ca pot dezvolta o economie de piata si atrage capital strain doar prin simpla promulgare a unor pachete de legi.
Realitatea a dovedit insa contrariul.
Riscul real in ziua de azi este ca in timp ce legislatia prevede conditiile esentiale necesare, aplicarea ei poate sa nu functioneze satisfacator in practica.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reforma Legislativa.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!