Referat drept administrativ seful statului

Extras din referat Cum descarc?

1. Prezentare generala
Institutia sefului statului isi are originea la inceputurile organizarii vietii de stat si a cunoscut o evolutie continua in ceea ce priveste forma, structura si atributiile sale. 
De-a lungul timpului ea a fost organizata fie unipersonal, si denumita rege, presedinte sau principe, fie colegial, si denumita Consiliu de stat, Prezidiu.
1.1 Rolul Presedintelui
Presedintele Romaniei este seful de stat al tarii. El are rolul de a reprezenta statul roman in relatiile internationale; conform Constitutiei, este garantul independentei nationale, vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice, exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate. De asemenea, presedintele este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Referat drept administrativ seful statului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!