Protocolul de la Kyoto

Cuprins referat Cum descarc?

I INTRODUCERE
II PREMISE SI CONSIDERATII GENERALE
III MECANISMELE PROTOCOLULUI DE LA KYOTO
IV OGANISMELE PROTOCOLULUI DE LA KYOTO
V IMPACTUL PROTOCOLULUI DE LA KYOTO IN EUROPA
VI STRATEGIA ROMANIEI PRINVIND PREVEDERILE PROTOCOLULUI DE LA KYOTO
VII EVENIMENTE INTERNATIONALE CE AU CA SUBIECT PREVEDERILE PROTOCOLUL DE LA KYOTO
VII CONCLUZII


Extras din referat Cum descarc?

I. INTRODUCERE 
Incalzirea globala este o problema ce ne pune in pericol viitorul ca omenire, ar trebui sa ne preocupe pe toti ; indiferent de virsta sau preocupari . Aparuta o data cu poluarea,incalzirea globala poate fi luata ca un pericol mondial,schimbarea climatica constituind o amenintare la fel de grava ca si terorismul.
Si totusi noi, omenirea, suntem principalii vinovati. Raportul expertilor Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbarea Climatica recunoaste ca in proportie de 90% fiintele umane sunt principala cauza a incalzirii globale.Raportul din2001 considera ca incalzirea globala este motivata de gazele cu efect de sera.In schimb,cel de anul trecut ,mult mai radical, admitea ca activitatea umana , spre exemplu despaduririle, consumul de petrol si arderea combustibililor rezultati din fosile,este responsabila in mare parte de incalzirea globala,fara precedent in ultimii 10.000de ani.
Chiar si cei mai sceptici specialisti recunosc faptul ca in ultimul secol s-au produs schimbari climatice, suprafata Pamantului s-a incalzit cu 0,3-0,6?, iar ultimii ani au fost cei mai caldurosi din 1860, de cand au inceput sa se inregistreze fenomenele meteorologice. In ultimii ani au fost inregistrate o multime de evenimente meteorologice deosebite in intreaga lume, precum: valuri de caldura, inundatii, uragane, furtuni. 
Efectele schimbarilor climatice au fost observate si in Romania, cu precadere in ultimii ani. De asemenea, trecerea de la anotimpul rece la cel cald nu se mai face treptat, ci brusc, cu variatii mari de temperatura, iar in anul care tocmai a trecut s-au inregistrat multe fenomene meteorologice deosebite. 
In anul 2000 temperatura medie pe tara a fost cu 1,8?C mai ridicata decat normala climatologica (8,3?C). Fata de valorile medii multianuale, temperaturile medii ale anului 2000 au prezentat abateri pozitive cuprinse intre 0 -1?C in centrul tarii si intre 1-2?C in cea mai mare parte a teritoriului.
Temperaturile maxime din acest an au depasit 40?C in sudul tarii, fiind consemnate in zilele de 4-5 iulie si 21-22 august. Temperatura maxima anuala a fost de 43,5?C inregistrata la Giurgiu in ziua de 5 iulie.
Temperaturile minime s-au inregistrat in zilele de 25-26 ianuarie, valorile acestora fiind sub -25?C in zona montana, pe areale restranse din nord-vestul, sud-vestul si sudul tarii, iar in depresiunile din estul Transilvaniei acestea au scazut sub -30?C. Temperatura minima anuala a fost de -33,1?C semnalata la Miercurea Ciuc in ziua de 26 ianuarie.
Precipitatiile cazute pe intreg teritoriul tarii in anul 2000 (430,7 mm) comparativ cu normala climatologica (647,0 mm) au prezentat un regim deficitar.
Cantitatea anuala de precipitatii cazuta la nivelul intregii tari a fost cu 33,4% mai redusa decat cantitatea medie multianuala, abaterile fata de media multianuala fiind mai reduse cu 20 - 40% in centrul si estul tarii si cu 40 - 60% in vestul si sud-vestul teritoriului. Exceptand lunile ianuarie, martie si septembrie, in care regimul precipitatiilor a fost excedentar, in celelalte luni din an precipitatiile au fost deficitare. 
De exemplu: in luna octombrie cantitatea medie de precipitatii pe tara a fost de 3,2 mm. (normala climatologica fiind 38,0 mm). In Oltenia, vestul Munteniei si Carpatii de curbura precipitatiile au fost inexistente.
II . PREMISE SI CONSIDERATII GENERALE 
Comunitatea internationala s-a reunit pentru prima data in 1972 la Conferinta de la Stockholm privind Mediul Uman, pentru a dezbate problema mediului global si a necesitatilor de dezvoltare. In urma conferintei au rezultat: Declaratia de la Stockholm, continand 26 de principii.
In iunie 1992, la Rio de Janeiro s-a desfasurat Conferinta Natiunilor Unite privind Mediul si Dezvoltarea, la care s-au reunit 115 de conducatori ai statelor lumii. Cu aceasta ocazie, pe plan international, a fost recunoscuta oficial necesitatea de a integra dezvoltarea economica si protectia mediului in obiectivul de dezvoltare durabila si s-a afirmat importanta, in continua crestere, a dreptului international al mediului, ca mecanism de codificare si promovare a dezvoltarii durabile. In urma conferintei au rezultat:Declaratia de la Rio, continand 27 de principii.
In 1992 liderii mondiali si expertii de mediu din peste 200 de tari s-au reunit la intalnirea la nivel mondial de la Rio de Janeiro pentru a incerca sa raspunda crizelor globale de mediu. S-a convenit stabilirea Conventiei-cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (UNFCCC) care sa creeze cadrul general al actiunilor inter-guvernamentale de raspuns la provocarea prezentata de schimbarile climatice. S-a recunoscut cu acest prilej ca sistemul climatic este o resursa comuna a carei stabilitate poate fi afectata de emisiile de dioxid de carbon si gaze cu efect de sera. Obiectivul UNFCCC este: "realizarea stabilizarii concentratiilor de gaze cu efect de sera in atmosfera la un nivel care sa previna interferenta antropica nociva cu sistemul climatic. Acest nivel va trebui realizat intr-un interval de timp suficient care sa permita ecosistemelor sa se adapteze in mod natural la schimbarile climatice, astfel incat productia d alimente sa nu fie amenintata si sa permita continuarea dezvoltarii economice intr-o maniera durabila."
In 1994, Romania a ratifiat UNFCCC prin Legea 24/1994. Prin semnarea UNFCCC si adoptarea tintei de reducere, Romania si-a manifestat in mod clar preocuparea fata de schimbarile climatice la nivel mondial si vointa politica de a indeplini angajamentele ce deriva din aceasta Conventie. 
Conform cu aceasta lege: Se pune la dispozitia conferintei partilor, conform art.12, inventarele nationale ale emisiilor antropice, pe baza surselor acestora si ale absorbantilor tuturor GES, nereglementate de Protocolul de la Montreal, recurgand la metode comparate care vor fi aprobate de conferinta partilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protocolul de la Kyoto.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!