Procedura de Infiintare a unei Societati Comerciale

Extras din referat Cum descarc?

Un prim aspect ce trebuie scos in evidenta este acela ca orice persoana, fie ea fizica sau juridica, poate infiinta oricare dintre cele 5 forme cunoscute de societati comerciale : SA, SRL, SCS, SCA, SNC, atata timp cat respecta reglementarile impuse de lege. De asemenea, orice persoana isi poate desfasura activitatea ca persoane fizice autorizata sau in cadrul unor asociatii familiale.
In ceea ce ne priveste, fiind trei asociati, am optat pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata, forma considerata de noi optima, a carui obiect pricipal de activitate il reprezinta prestarile de servicii in domeniul IT  ( tehnoredactare, listare, scanare etc.)
Iminent urmatoare acestei prime etape a reprezentat-o necesitatea alegerii unei denumiri a societatii. Trebuie, mai intai sa facem diferenta intre notiunea de firma si cea de emblema.Firma este numele sau, dupa caz, denumirea sub care un comerciant isi exercita comertul si sub care semneaza.  
Emblema este semnul sau denumirea care deosebeste un comerciant de un altul de acelasi gen. 
Firmele si emblemele vor fi scrise in primul rand in limba romana.  Dreptul de folosinta exclusiva asupra firmei si emblemei se dobandeste prin inscrierea acestora in registrul comertului. 
Orice firma noua trebuie sa se deosebeasca de cele existente. Cand o firma noua este asemanatoare cu o alta, trebuie sa se adauge o mentiune care sa o deosebeasca de aceasta, fie prin desemnarea mai precisa a persoanei, fie prin indicarea felului de comert exercitat sau in orice alt mod. 
Oficiul registrului comertului va refuza inscrierea unei firme care, neintroducand elemente deosebite in raport cu firme deja inregistrate, poate produce confuzie cu acestea.  Se interzice inscrierea unei firme care contine cuvintele: <<stiintific


Fisiere in arhiva (1):

  • Procedura de Infiintare a unei Societati Comerciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!