Problematica Introductiva cu Privire la Management

Extras din referat Cum descarc?

Managementul este un termen provenit din limba engleza si adoptat ca atare, cu o semantica foarte complexa, care desemneaza stiinta conducerii organizatiilor si conducerea stiintifica a acestora. 
Conturarea managementului ca stiinta, care a inceput in primii ani ai actualului secol, a constat in sedimentarea succesiva a contributiilor unor curente diferite de gandire, ale unor personalitati stiintifice sau ale vietii practice, in jurul carora s-au constituit scoli si miscari care au jalonat procesul respectiv.
Desi conducerea a existat, intr-o forma rudimentara, practic de la inceputul vietii organizate a comunitatii omenesti, aparitia tarzie a interesului deosebit pentru domeniul managementului si a primelor studii sistematice ale acestuia se explica prin aceea ca doar la un anumit grad al dezvoltarii industriale si tehnologice a societatii este posibila si necesara sistematizarea cunostintelor si inchegarea unor teorii specifice.
Inceputurile inchegarii managementului ca stiinta se identifica cu miscarea pentru conducerea stiintifica, aparuta in SUA in primul deceniu al secolului XX, care lupta pentru ideea existentiala a maximizarii rezultatelor activitatii individuale sau colective cu eforturi minime. 
Notiunea de management este tot mai des folosita si in Romania dar destul de putin definita. Unii autori folosesc cuvantul ca substantiv ce desemneaza acei oameni care detin autoritatea stabilirii politicii, a standardelor si a scopurilor organizationale. Altii folosesc termenul de management pentru a definii procesul prin care se realizeaza lucrurile insa cuvantul mai poate fi folosit si pentru a face referire la un corpus de cunostinte specifice. 
Dintre acceptiunile multiple si definitiile date de catre diversi teoreticieni si practicieni termenului de management, prezentam in continuare cateva:
Frederick W. Taylor definea managementul , in c


Fisiere in arhiva (1):

  • Problematica Introductiva cu Privire la Management.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Cornescu Viorel, Mihailescu Ioan, Stanciu Sica - Management - Teorie si practica, Ed. Actomi Bucuresti 1994.
2. George Neamtu - Tratat de Asistenta Sociala, Ed. Polirom Iasi 2003.
3. Russu Corneliu - Management, Ed. Expert, Bucuresti 1996.
4. Stefan Cojocaru - Metode apreciative in Asistenta Sociala, Ed. Polirom Iasi 2005
5. www.referat.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!