Pluralitatea de Făptuitori

Extras din referat Cum descarc?

Exista trei forme: a) Pluralitatea naturala b) Pluralitatea constituita c) Pluralitatea ocazionala (participatia)
a) Pluralitatea naturala
Exista atunci cand participarea a doua sau mai multe persoane la savarsirea faptei este ceruta de chiar natura infractiunii.
Ex: infractiunea de incaierare (art. 322, cod penal), infractiune de bigamie, infractiunea de incest
Pluralitatea naturala nu cere insa, ca toti paritcipantii sa actioneze cu vinovatie. E posibil ca unii dintre participanti sa se afle in eroare si nu raspund penal. b) Pluralitatea constituita
Exista atunci cand textul de incriminare sanctioneaza constituirea unei asocieri ori sprijinirea acesteia, daca scopul celor ce s-au asociat consta in savarsirea de infractiuni.
Ex: 
Art. 323, cod penal -; asocierea pentru comiterea de infractiuni
Art. 167, cod penal -; complotul
Infractiunile caracterizate de o pluritate constituita pot fi, uneori, comise si de o persoana. Astfel, avem ipoteza in care o persoana vine cu ideea de a constitui o asociatie in vederea contrabandei. c) Pluralitatea ocazionala (participatia)
Exista participatie atunci cand doua sau mai multe persoane, in baza unei legaturi subiective participa la savarsirea unei infractiuni cu acte materiale sau intelectuale, fara ca aceasta participatie sa fie ceruta de continutul natural sau legal al infractiunii.
Conditii:
1) Existenta a doua sau mai multe persoane.
Aceste persoane pot sa actioneze in calitate de autori, coautori, instigatori sau complici


Fisiere in arhiva (1):

  • Pluralitatea de Faptuitori.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!