Opinie personală asupra Brexitului

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere 4
2. Scurt istoric 4
3. Contextul Brexitului 5
4. Opinie contra Brexitului 6
5. Consecinte 6
6. Concluzii 7


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Uniunea Europeana este una dintre cele mai importante uniuni economice si politice din istorie, reunind un numar de 28 de state. Acest numar ar putea sa scada in curand la 27 de state, intrucat Regatul unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord a votat prin referendum iesirea din structura supranationala a Uniunii. Referendumul asupra mentinerii Regatului Unit in Uniunea Europeana, care a avut loc la 23 iunie 2016, a primit denumirea prescurtata si omnicunoscuta de ,,Brexit" (de la cuvintele in engleza ,,Britain" si ,,Exit").
2. Scurt istoric
Dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial, moartea si distrugerea materiala fara precedent au dus la aparitia unor concepte avand la baza solidaritatea. Astfel, teoria prin care se afirma ca statele care au legaturi economice profunde sunt mai putin probabile sa porneasca la razboi, a luat amploare. Originea uniunii economice din prezent se trage de la Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului (CECO), infiintata la 1951 prin Tratatul de la Paris, si din Comunitatea Economica Europeana (CEE), infiintata prin intrarea in vigoare la 1 ianuarie 1958 a Tratatului de la Roma. Sase state europene: Franta, Germania de Vest, Italia, Belgia, Olanda si Luxemburg au semnat tratatele sustinute de catre marii oameni politici si economisti ai vremii, precum Robert Schuman si Jean Monet. Marea Britanie nu se afla printre membrii fondatori, dar a incercat aderarea in 1963 si 1967, care a fost blocata de Presedintele Frantei Charles de Gaulle pe motiv ca economia britanica era incompatibila cu cea a Comunitatii. In anul 1973, Regatul Unit a devenit membra a Comunitatii Economice Europene. La doi ani (1975), s-a tinut primul referendum cu privire la calitatea de membru a Marii Britanii, la care 67,2% din alegatori au votat pentru continuitate. Tratatul de la Maastricht a infiintat Uniunea Europeana sub prezenta denumire in 1993. Regatul Unit nu a aprobat deschiderea granitelor in 1995 si a pastrat lira sterlina, in detrimentul monedei EURO.


Fisiere in arhiva (1):

  • Opinie personala asupra Brexitului.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!