Norme Conflictuale

Cuprins referat Cum descarc?

CAP.I. NOTIUNI GENERALE
1.1.DEFINITIE
1.2.FUNCTIE 
1.3.NORMA CONFLICTUALA SI NORMA MATERIALA
CAP.II.STRUCTURA NORMEI CONFLICTUALE
2.1.CONTINUTUL NORMEI CONFLICTUALE
2.2.LEGATURA NORMEI CONFLICTUALE
2.3.PRINCIPALELE PUNCTE DE LEGATURA
2.4.CLASIFICAREA LEGATURILOR
CAP.III.CLASIFICAREA NORMELOR CONFLICTUALE
3. 1.CLASIFICARE IN FUNCTIE DE FELUL LEGATURII
3.2.CLASIFICARE IN FUNCTIE DE CONTINUT
3.3.NORME DE APLICATIE IMEDIATA


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
1.1.DEFINITIE
Norma conflictuala este norma juridica specifica dreptului international privat care solutioneaza conflictul de legi,adica desemneaza legea interna competenta sa carmuiasca raportul juridic cu caracter strain.Sistemul de drept astfel determinat poarta denumirea de legae cauzei (lex causae).
1.2. FUNCTIE
Norma conflictuala are rolul de a stabili care dintr sistemele de drept in prezenta este chemat sa aplice pe parcursul existentei raportului juridic.Din momentul desemnarii legii competente rolul normei conflictuale inceteaza.De aceea se considera norma conflictuala o norma de trimitere sau de fixare. 
1.3. NORMA CONFLICTUALA SI NORMA MATERIALA
a) norma conflictuala rezolva doar o problema prejudiciala-conflictul de legi- in timp ce norma materiala (substantiala) carmuieste pe fond raportul juridic;
b) norma conflictuala are o aplicare prealabila fata de norma materiala; dupa ce instanta se declara competenta se determina mai intai sistemul de drept aplicabil so abia apoi se determina din acest sistem legea materiala.
1.4. IZVOARELE NORMEI CONFLICTUALE
- dreptul intern. Cel mai important izvor intern il constituie Legea nr. 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat.
-dreptul conventional- tratatele internationale la care Romania este parte. Normele conflictuale cuprinse in asemenea conventii sunt uniforme pentru statele parti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Norme Conflictuale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!