Libertatea de Stabilire a Persoanelor Fizice pe Teritoriul Uniunii

Cuprins referat Cum descarc?

CAP. I. Dreptul de stabilire intre anumite limite temporale
CAP. II. Acquis-ul comunitar privind libera circulatie a serviciilor
?1. Raporturile dintre libertatea de stabiliare a persoanelor si libertatea circulatie a serviciilor
?2. Modalitati de realizare a liberei circulatii a serviciilor
CAP. III. Libertatea de stabilire si libertatea de a presta servicii
CAP. IV. Persoanele fizice - beneficiare ale libertatilor de stabilire 
CAP. V. Libertatea de a beneficia de anumite servicii si restrictiile prestarii de servicii


Extras din referat Cum descarc?

CAP. I. Dreptul de stabilire intre anumite limite temporale
Dreptul comunitar face distinctie , daca durata sederii depaseste sau nu 3 luni . 
Regimul care se aplica este cel ce tine de dreptul de intrare : este suficient a detine buletinul de identitate sau pasaportul . Pentru acest motiv , de altfel , expresia de drept de sedere este rezervata in mod curent in dreptul comunitar unei perioade de sedere mai mare de 3 luni . Orice resortisant comunitar beneficiaza de acest drept din moment ce directiva 73/148 , art. 4 sectiunea 2 , l-a recunoscut pentru destinatarii serviciilor , calitate ce este obtinuta din momentul cumpararii primului produs sau utilizarii unui serviciu ( de exemplu , telefonul ) . Unica obligatie speciala este cea de a anunta prezenta sa - in conditiile sus expuse - pe care statele au dreptul sa o ceara . 
Sederea pentru o durata mai mare de 3 luni poate fi calificata drept o sedere de lunga durata , durata variind dupa situatii , de exemplu , situatia unui student sau a unei persoane ce cauta un loc de munca . In acest caz , dreptul de sedere , desi este similar dreptului de intrare conferit direct de dreptul comunitar , cere , totusi , de a fi constatat print-un document , cu exceptia situatiilor foarte speciale , cum ar fi cea a muncitorilor temporari (eliberarea unui titlu de sedere temporara ) , frontalieri , sezonieri . Acest document , carta de sedere , este pentru o durata de valabilitate de cel putin 5 ani , ce poate fi reinnoita ( in Franta , legea din 11.05.1998 prevede atribuirea unei carte de sedere valabila pentru 10 ani , apoi o valabilitate permanenta pentru resortisantii CE sau SEE . Permanenta este totusi subordonata conditiei de reciprocitate care e putin compatibila cu dreptul comunitar ) . Pentru studenti , valabilitatea este de 1 an , reinnoita pe durata studiilor . 
Dar statele dispun de o competenta strict delimitata al carei exercitiu nu poate leza dreptul pe care poate sa-l invoce resortisantul comunitar . De fapt , atribuirea cartei este de iure ( CJCE , 5.03.1991 , Giagounidis , C 376/89 , cu privire la obtinerea dreptului de sedere care confera drepturi mai largi , ce nu le confera carta de sedere ) si reinnoirea sa este automata cu exceptia motivului de ordine publica , securitate publica sau sanatate publica. Si aceste operatiuni trebuie sa fie efectuate fie cu titlu gratuit , fie contra unei sume ce nu depaseste suma , pentru nationali , de eliberare a buletinului de identitate . 
CAP. II . Acquis-ul comunitar privind libera circulatie a serviciilor 
?1. Raporturile dintre libertatea de stabilire a persoanelor si libera circulatie a serviciilor . 
Desi cele doua libertati sunt diferite , fiind reglementate distinct prin dispozitiile Tratatului de la Roma CE , libertatea de stabilire fiind analizata in cadrul dispozitiilor privind libera circulatie a persoanelor , totusi , aceste libertati au numeroase puncte comune , si , mai ales , un scop comun care vizeaza eliminarea barierelor economice din cadrul Pietei Interne . 
Libera circulatie a serviciilor nu poate fi realizata decat in mod coordonat cu realizarea libertatii de stabilire a persoanelor .


Fisiere in arhiva (1):

  • Libertatea de Stabilire a Persoanelor Fizice pe Teritoriul Uniunii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!