Legislație națională

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Constitutia Romaniei reprezinta legea fundamentala a Romaniei. Aceasta reglemen-teaza, printre altele, principiile generale de organizare a statului: capitala, limba oficiala, teritoriul etc.; drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor, cum ar fi dreptul la aparare, dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, libertatea de exprimare sau protectia persoanelor cu handicap; rolul Autoritatii Judecatoresti, al Parlamentului, Guvernului sau al Presedintelui Romaniei.

Monitorul Oficial al Romaniei reprezinta publicatia oficiala a statului roman in care sunt publicate: Constitutia, legi, decrete, motiuni, hotarari, ordonante de urgenta sau acte normative.

Primul numar a aparut in 1832, fiind redactat de Ion Heliade-Radulescu si avand denumirea Buletin gazeta administrativa.

Prima Constitutie a Romaniei a fost promulgata la 1 iulie 1866 de catre Carol I, sub denumirea Constitutiunea Principatelor Unite Romane.

Parlamentul Romaniei reprezinta unica autoritate legiuitoare a tarii, conform arti-colului 61 din Constitutia Romaniei, reprezentand astfel puterea legislativa din Romania. Acesta esta bicameral fiind alcatuit din Senat si Camera Deputatilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Legislatie Nationala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
853 cuvinte
Nr caractere:
4 585 caractere
Marime:
13.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
legislatie, romania
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!