Legislatie Nationala

Extras din referat Cum descarc?

Constitutia Romaniei reprezinta legea fundamentala a Romaniei. Aceasta reglemen-teaza, printre altele, principiile generale de organizare a statului: capitala, limba oficiala, teritoriul etc.; drepturile, libertatile si indatoririle fundamentale ale cetatenilor, cum ar fi dreptul la aparare, dreptul la viata si la integritate fizica si psihica, libertatea de exprimare sau protectia persoanelor cu handicap; rolul Autoritatii Judecatoresti, al Parlamentului, Guvernului sau al Presedintelui Romaniei.
Monitorul Oficial al Romaniei reprezinta publicatia oficiala a statului roman in care sunt publicate: Constitutia, legi, decrete, motiuni, hotarari, ordonante de urgenta sau acte normative.
Primul numar a aparut in 1832, fiind redactat de Ion Heliade-Radulescu si avand denumirea Buletin gazeta administrativa.
Prima Constitutie a Romaniei a fost promulgata la 1 iulie 1866 de catre Carol I, sub denumirea Constitutiunea Principatelor Unite Romane.
Parlamentul Romaniei reprezinta unica autoritate legiuitoare a tarii, conform arti-colului 61 din Constitutia Romaniei, reprezentand astfel puterea legislativa din Romania. Acesta esta bicameral fiind alcatuit din Senat si Camera Deputatilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Legislatie Nationala.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!