Legea Nr. 211 din 15 Noiembrie 2011

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere.
2. Ierarhia deseurilor.
3. Subproduse.
4. Incetarea statutului de deseu.
5. Lista deseurilor.
6. Raspunderea extinsa a producatorului.
7. Valorificarea deseurilor.
8. Reutilizarea si reciclarea.
9. Eliminarea.
10. Costuri.
11. Principiile autonomiei si proximitatii.
12. Controlul deseurilor periculoase.
13. Etichetarea deseurilor periculoase.
14. Autorizari si inregistrari.
15. Planurile de gestionare a deseurilor.
16. Concluzie.


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Principalul scop al Legii 211/2011 privind regimul deseurilor este acela de a stabili, in conformitate cu normele UE, reutilizarea si reciclarea a minimum 50% din deseurile menajere si 70% din deseurile nepericuloase. Ca element de noutate, in lege se regaseste regimul de raspundere extinsa a producatorului de deseuri, iar o obligatie nou introdusa este auditul, in baza caruia se intocmesc planuri si programe de gestionare a deseurilor.
Prezenta lege stabileste masurile necesare pentru protectia mediului si a sanatatii populatiei, prin prevenirea sau reducerea efectelor adverse determinate de generarea si gestionarea deseurilor si prin reducerea efectelor generale ale folosirii resurselor si cresterea eficien?ei folosirii acestora.
Deseurile sunt resturi materiale rezultate dintr-un proces tehnologic (sau casnic) de realizare a unui anumit produs, care nu mai pot fi valorificate direct in realizarea produsului respectiv. Ele pot fi substante, materiale, obiecte, resturi de materii prime provenite din activitatile economice, menajere si de consum. Majoritatea activitatilor umane reprezinta si surse de producere de deseuri.
Tipuri de deseuri dupa domeniu sau caracter:
o deseuri din industria miniera - sunt reprezentate de fragmente de roci si minereuri sarace. Acestea sunt depuse de regula la gura minei in zone neamenajate expuse periodic eroziunii si spalarii de catre apele de suprafata.
o deseuri din industria energetica si metalurgica - pot fi zguri, namoluri, prafuri si cenusi. Zgura si cenusa de la termocentrale reprezinta o mare cantitate de deseuri, in special in tara noastra, unde industria energetica utilizeaza cu precadere carbune inferior. Deseurile provenite de la termocentrale si din metalurgia neferoasa au un continut ridicat in metale grele si o anumita cantitate de sulfati care pot polua grav mediul inconjurator.
o deseuri industriale - provin in general din industria prelucratoare (textila, a lemnului, alimentara) si in special din prelucrarea metalelor.
o deseuri din constructii - reprezinta materialele provenite din demolarea constructiilor si din resturile de materiale ramase de la santierele de constructii civile si industriale.
o deseuri stradale - sunt reprezentate de hartie, plastic, resturi ceramice si sticle, moloz, resturi alimentare, resturi vegetale, metale si praf, acumulate in zonele stradale din activitati cotidiene.
o deseuri menajere - sunt reziduurile solide colectate de la locuintele populatiei si sunt reprezentate prin: hartie, plastic, material textil, ceramica, metal, sticla, ambalaje, diverse substante chimice,baterii, anvelope, uleiuri si nu in ultimul rand resturi alimentare.
o deseuri agricole - sunt constituite din resturi vegetale, precum cocenii si paiele. Din zootehnie rezulta mari cantitati de gunoi de grajd si dejectii animaliere.
o deseuri periculoase - provin in cea mai mare parte din industria chimica, metalurgica, a rafinarii,ateliere auto si statii de benzina. Aceste substante nu se folosesc direct de catre om, insa cele mai multe sunt utilizate la fabricarea multor produse finite necesare omului. Dintre acestea amintim:
vopsele, solventi, insecticide, pesticide, acizi, compusi metalici etc.
o deseuri radioactive - sunt rezultate din activitati industriale, medicale si de cercetare. Cele mai mari cantitati provin din activitatea de producere a energiei electrice.


Fisiere in arhiva (1):

  • Legea Nr. 211 din 15 Noiembrie 2011.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!