Jafuri Stradale

Extras din referat Cum descarc?

Informatia prezentata mai sus este o descriere generalizata a jafului stradal. Pentru a intelege problema dumneavoastra locala cu privire la jaful stradal, trebuie sa combinati aceste cunostinte generale cu dovezi. Analizand cu atentie problema locala, va va ajuta sa schitati un raspuns strategic efectiv, care se potriveste cu nevoile dumneavoastra.
Primul pas in acest proces este identificarea formei specifice a jafului stradal care va afecteaza comunitatea. Identificand o anumita forma de jaf stradal, urmatorul pas este analiza procesului sau. Procesul poate varia de la o problema de jaf la alta. O abordare folositoare este divizarea procesului de furt in 4 blocuri :
- Evenimente care au avut loc cu mult inaintea jafului
- Evenimente care au avut loc chiar inaintea jafului
- Evenimente care au avut loc in timpul jafului si
- Evenimente care au avut loc dupa jaf.
Figura 3 realizeaza un sumar al procesului si defineste tipul de actiune care are loc la fiecare etapa. Cele doua exemple care urmeaza arata diferentele dintre cele doua tipuri de jafuri 
Figura 3. Procesul jafului
Pregatirea. Infractorii identific o zona "tinta". Potentialele victime isi dezvolta anumite rutine care ii fac vulnerabili la jaf. Agentiile publice si private iau decizii in legatura cu managementul evenimentelor in aria respectiva.
Citirea. Actiunile respectivilor oameni, in anumite intervale de timp si locuri ii pun in pericol. Infractorii se pregatesc sa comita jaful.
Jaful. Actiuni si interactiuni ai agresorilor, victimelor si uneori alti participanti aflati in zona unde are loc furtul. 
Consecinta. Agresorii reusesc sa scape si dispun de bunurile furate. Victimele fac fata jafului, raporteaza crima si isi ingrijesc leziunile.
Construirea unui profil detaliat al jafului stradal poate ajuta in dezvoltarea unei analize mult mai eficiente a procesului. Folosind alternative ale statisticii oficiale ale criminalitatii, cum ar fi supravegherea victimelor, se pot dovedi a fi utile. De exemplu, cei care rezolva problemele in Anglia au folosit un sistem informational de management in scopul identificarii modelului de jaf in patru arii cheie : locatia infractiunii/ orele de varf, informatii cu privire la victime, atacatori si proprietati. Acest sistem a aratat ca riscul jafului a fost mai mare pentru locuitorii din Gloucester cu varsta cuprinsa intre 14 si 25 de ani, intre orele 12 (ziua) si 12 (noaptea). Acest profil detaliat al jafului stradal ajuta sectiile locale sa concentreze eforturile de preventie asupra unor anumite grupe de cetateni in timpul orarului specificat. O alternativa a acestor sectii care nu dispun de analiza criminalistica sau au buget scazut este folosirea unui computer cu acces la internet. O modalitate de vizualizare a locurilor cheie din cadrul jafurilor stradale este folosirea unor site-uri gratuite de internet de cartografiere.
Partile interesate
Intelegand procesul diferitelor tipuri de jafuri stradale si nu doar prevenirea ajutoarelor, ajuta de asemenea in identificarea partilor interesate care au interes in solutionarea acestei probleme. In adaugare la sectiile de justitie penala, inclusiv politia, instantele, urmatoarele grupe prezinta interes in problema jafurilor stradale si trebuie sa le consultati in strangerea informatiilor despre problema si sa ii formulati un raspuns. 
- Transportul si departamentele parcurile
- Jafurile stradale pot reduce folosirea transportului in comun si a parcurilor, deoarece oamenilor le este frica sa nu fie jefuiti.
- Aceste departamente pot pune la dispozitie informatii folositoare pentru analiza problemei, dincolo de folosirea informatiilor oficiale politienesti.
- Scolile
- Scolile sunt interesate in protectia sigurantei elevilor. Elevii care nu se simt in siguranta pot evita sa se duca la scoala.
- Scolile locale va pot ajuta sectia in scopul identificarii elevilor problema.
- Scolile sunt critice dezvoltarea si executarea educatiei privind jafurile/ campanii de prevenire daca adolescentii si copiii comunitatii dumneavoastra fac parte din categoria grupelor cu risc inalt.
- Universitatile
- Universitatile sunt intersate in protejarea sigurantei studentilor si sunt obligate prin lege sa dezvaluie informatii din interiorul campusului cu privire la comiterea infractiunilor
- Administratorii universitatii pot avea informatii cu privire la furturi, care nu au fost raportate politiei.
- Organizatiile studentesti din cadrul campusurilor universitare sunt interesate in implicarea studentilor in propria lor siguranta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Jafuri Stradale.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!