Institutii Politice

Cuprins referat Cum descarc?

1.Organizarea statala a puterii
2.Partidele politice
3.Definitia statului
4.Forma de guvernamant
5.Structura de stat


Extras din referat Cum descarc?

Puterea de stat este una din manifestarile fenomenului mai larg de putere (autoritate), fenomen caracteristic oricarei societati. 
In drept, prin institutie se intelege un grup de norme juridice, unite pe criteriul unui obiect comun de reglementare, obiect care ii asigura unitatea si permanenta. 
Prin institute politica intelegem organele insarcinate sa realizeze puterea politica si normele privitoare la aceasta realizare. 
Categoria cea mai des intalnita in teoria si practica sistemelor constitutionale este categoria putere. Ea apare in exprimari nuantate precum: 
- putere politica
- putere de stat
- puteri politice 
- pur si simplu putere
Puterea a fost si ramane scopul fundamental al revolutiilor, miscarilor si convulsiilor sociale. Uneori categoria putere este exprimata prin cea de suveranitate. Constitutiile stabilesc ca suveranitatea sau puterea apartine poporului. 
Alte constitutii folosesc expresia de suveranitate, care apartine (sau emana de la) natiunii. 
Constitutia actuala a Romaniei stabileste ca ,,Suveranitatea nationala apartine poporului roman, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice si corecte, precum si prin referendum".


Fisiere in arhiva (1):

  • Institutii Politice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!