Incursiune in Lumea Infractorilor Digitali

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS:
INTRODUCERE...........................................................................pag. 3
CAP. I - Concepte, notiuni, metode si tehnici............................................................................................pag. 4-7
CAP. II - Structura detaliata a infractionalitatii informatice de la Hackeri la Teroristii informatici.....................................................................pag. 8-13
CAP. III - STUDIU DE CAZ - Cum te protejezi de efectele atacului ce a vizat Yahoo!..................................................................................pag. 14-15
CONCLUZII.................................................................................pag. 16
BIBLIOGRAFIE...........................................................................pag. 17


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Dezvoltarea industriei IT, extinderea domeniilor de utilizare a calculatoarelor la majoritatea domeniilor vietii cotidiene aduce pe langa beneficiile evidente si o serie de probleme datorate mai mult dorintei unor persoane de a face rau folosind echipamentele de calcul si comunicatii. Scopul acestor persoane variaza de la simpla dorinta de a se distra de a se afirma in fata colegilor pana la persoane puternic motivate financiar sau ideologic cu un nivel de cunostinte ridicat in domeniu.
Desi mass-media releva deseori opusul, practica judiciara ne arata ca noile categorii de infractori care actioneaza in spatiul cibernetic nu sunt in mod obligatoriu alcatuite din indivizi supradotati intelectual ori cu puteri inspirate din lumea science fiction.
Criminalii electronici nu reprezinta doar o schimbare de nume in ceea ce priveste abordarea infractiunilor traditionale intr-o forma inedita, ci indica necesitatea stringenta de a aborda in mod corespunzator problema crimei si criminalitatii in lumea hightech a secolului XXI.
Noile categorii de infractiuni in legatura cu calculatorul, care formeaza acum un nou tip de criminalitate, sunt (si vor fi) comise tot de oameni, tot cu vinovatie, si au in vedere, de cele mai multe ori, realizarea unor beneficii (patrimoniale sau nepatrimoniale).
In capitolul I - Concepte, notiuni, metode si tehnici, am incercat o detaliere a notiunii de hacker si a instrumentelor folosite de acestia.
Capitolul II detaliaza o posibila impartire a infractorilor digitali de la hackeri la teroristii informatici precum si incidentele cu caracter penal sau contraventional in legatura cu sistemele informatice si de comunicatii.
Pentru capitolul al III-lea am ales un studiu asupra modalitatii de protejare asupra efectelor produse de ultimul atac ce a vizat Yahoo.
CAP. I - Concepte, notiuni, metode si tehnici
Hackeri persoane care poseda cunostintele necesare pentru a crea instrumente care sa le permita atacarea sistemelor de calcul. Exista doua categorii de hackeri : asa numitii white hat sunt hackeri (spargatorii cu palarii albe) care cauta posibilele cai de atacuri cu scopul de a informa producatorii din domeniu ca acestia sa poata lua masurile necesare pentru remedierea problemelor semnalate ; black hat hacker (palarii negre) sunt raufacatorii care dupa ce depisteaza bresele de securitate le folosesc pentru a le exploata cu rea vointa de cele mai multe ori in scopuri financiare.
Ce sunt hackerii ? Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop ,,spargerea" anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati infractori, in majoritatea statelor lumii. Hackerii adevarati nu ,,distrug", de obicei, pagini inofensive, cum ar fi paginile personale. Tintele obisnuite ale atacurilor hackerilor sunt sistemele importante, care au protectii avansate si contin informatii strict secrete, cum ar fi bazele de date ale Pentagonului sau cele de la NASA. Odata obtinute, aceste fisiere (informatii) sunt publicate pe tot Internet-ul, pentru a fi vizionate sau folosite de cat mai multe persoane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Incursiune in Lumea Infractorilor Digitali.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Razboiul informatic - infowar. Razboiul epocii informationale / General dr. Emil Strainu, Prof. Univ. Dr. Emil Stan, Bucuresti, Editura Triumf, 2009
Totul despre Hackeri / Ioana Vasiu,  Ed. Nemira, 2001
Criminalitatea informatica / Tudor Amza, Cosmin Amza, Ed. Lumina Lex 2003
Infractiuni in domeniul informatic / Maxim Dobrinoiu, Ed. CH Beck, 2006
http://www.securitatea-informatiilor.ro
http://activenews.ro
http://e-crime.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!