Importanța publicității imobiliare

Extras din referat Cum descarc?

Definirea si obiectul publicitatii imobiliare
Publicitatea imobiliara este intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din acelasi teritoriu administrativ si se realizeaza de catre oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, pentru imobilele situate in raza de activitate a acestora. Unul sau mai multe imobile alipite, de pe teritoriul unei localitati, apartinand aceluiasi proprietar, formeaza corpul de proprietate ce se inscrie in cartea funciara. Mai multe corpuri de proprietati, de pe teritoriul aceleiasi localitati, apartinand unui proprietar, formeaza partida sa cadastrala ce se inscrie in aceeasi carte funciara. 
Norma juridica a luat nastere si s-a dezvoltat pe masura ce s-a simtit tot mai  mult nevoia de a fi aparate actiunile juridice ale oamenilor in cadrul procesului de productie a bunurilor destinate satisfacerii nevoilor personale. Pornind de la norma morala, prima manifestare a dreptului, s-a ajuns la formarea unui veritabil sistem juridic care poate sa mentina echitatea in cadrul raporturilor interumane care se nasc in interiorul circuitului civil. 
Orice persoana, fizica sau juridica, chiar si societatea, sunt interesate in privinta protejarii drepturilor subiective, prezente sau viitoare, iar aceasta protectie poate fi realizata doar daca este foarte bine cunoscut sistemul de drept si reglementarile pe care acesta le face pentru operatiunile care vizeaza drepturile subiective, fapt conditionat la randul sau de respectarea si exercitarea cat mai corecta si mai concisa a dreptului. De aici deriva importanta realizarii unei publicitati a raporturilor juridice, in special a celor mai importante raporturi juridice patrimoniale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Importanta Publicitatii Imobiliare.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!