Importanța publicității imobiliare

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Definirea si obiectul publicitatii imobiliare

Publicitatea imobiliara este intemeiata pe sistemul de evidenta al cadastrului general are ca obiect inscrierea in cartea funciara a actelor si faptelor juridice referitoare la imobilele din acelasi teritoriu administrativ si se realizeaza de catre oficiile de cadastru si publicitate imobiliara, pentru imobilele situate in raza de activitate a acestora. Unul sau mai multe imobile alipite, de pe teritoriul unei localitati, apartinand aceluiasi proprietar, formeaza corpul de proprietate ce se inscrie in cartea funciara. Mai multe corpuri de proprietati, de pe teritoriul aceleiasi localitati, apartinand unui proprietar, formeaza partida sa cadastrala ce se inscrie in aceeasi carte funciara.

Norma juridica a luat nastere si s-a dezvoltat pe masura ce s-a simtit tot mai mult nevoia de a fi aparate actiunile juridice ale oamenilor in cadrul procesului de productie a bunurilor destinate satisfacerii nevoilor personale. Pornind de la norma morala, prima manifestare a dreptului, s-a ajuns la formarea unui veritabil sistem juridic care poate sa mentina echitatea in cadrul raporturilor interumane care se nasc in interiorul circuitului civil.

Orice persoana, fizica sau juridica, chiar si societatea, sunt interesate in privinta protejarii drepturilor subiective, prezente sau viitoare, iar aceasta protectie poate fi realizata doar daca este foarte bine cunoscut sistemul de drept si reglementarile pe care acesta le face pentru operatiunile care vizeaza drepturile subiective, fapt conditionat la randul sau de respectarea si exercitarea cat mai corecta si mai concisa a dreptului. De aici deriva importanta realizarii unei publicitati a raporturilor juridice, in special a celor mai importante raporturi juridice patrimoniale.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Importanta Publicitatii Imobiliare.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 147 cuvinte
Nr caractere:
13 076 caractere
Marime:
24.75KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Drept
Tag-uri:
drept, publicitate
Predat:
la facultate
Materie:
Drept
Sus!