Fantomas

Extras din referat Cum descarc?

Revolutia informatica afecteaza in prezent atat de mult modul in care oamenii traiesc, lucreaza, comunica incat s-a ajuns in situatia in care majoritatea actiunilor noastre sa fie dependente de calculator si internet.
Notorietatea retelelor de socializare a generat adoptarea unui nou stil de viata, bazata pe un limbaj aparate de comunicare.Apropiera intre persoane ramanand doar virtuala in majoritatea cazurilor fiind mult mai bine perceputa din punct de vedere psihologic decat prezenta fizica. 
Internetul a devenit un instrument ce este la indemana oricui ceea ce duce la o vulnerabilitate crescuta a acestuia, astfel ca multe dintre persoanele care ajung sa il utilizeze nu sunt de buna credinta, fapt ce a dus la nasterea crackerilor.
Crackerii sunt hackerii de rea credinta, vandali ai internetului ce mai sunt cunoscuti si sub denumirea de hackeri black hat, profesionistii in computere carora le place sa produca pagube importante pe internet, acestia stiu inca din momentul in care au intrat pe un server ca pot prelua controlul, facand astfel tot felul de inselatorii. 
Considerata o a treia revolutie, explozia informaticii a condus la dezvoltarea unei noi forme de criminalitate si anume criminalitatea informatica, acesta forma a criminolgiei specializate cercerteaza cauzalitatea fenomenului infractional in domeniul informatic.
Criminalitatea informatica se prezinta sub o mare diversitate cum ar fi furturi de programe de pe calculator, sabotajul sau spionajul informatic,virusarea datelor din retele. 
Un exemplu clasic de criminalitate informatica este afacerea Equity Funding in care conducatorii unei companii de aigurari au inregistrat 56.000 de polite de asigurare de viata false, valoarea acestora fiind estimata la 30 milioane USD , ceea ce a insemnat la incheierea bilnatului, doua treimi din valoarea companiei, comiterea infractiunilor fiind facilitata de folosirea sistemului de procesare a datelor companiei.Contractele de asigurare ale particularilor erau stocate in principalul fisier al sistemului informatic, reasiguratorul era dispus sa accepte extrasul informatic al Equity Funding ca dovada a existentei contractelor de asigurare, astfel ca falsificatorii adaugau doar datele contractelor fictive la datele ce figurau in fisierul principal.Fiind utilizate programe pentru calculator ce le permitea falsificatorilor sa se convinga de faptul ca datele fictive figurau in bilantul societatii. 
Nasterea si personalitatea infractorului in sfera criminologiei:
In sfera criminologiei, calitatea de infractor presupune cunoasterea aprofundata a factorilor care genereaza conduita criminala, se acorda in primul rand atentie factorilor externi ce determinina un astfel de comportament precum si determinarilor psihologice.
Delincventii sunt persoane incapabile sa se adapteze la mediul ambiental, cauzand numeroase conflicte in grupurile sociale pe care acestia le frecventeza. Nivelul material si cultural redus, alcoolismului cronic, lipsa unui loc de munca, sunt factori care pun bazele unei inadaptari ce duc cel mai adesea sper drumul infactionalitatii.
In literatura de specialitate, opiniile legate de personalitatea infractorului sunt diferite, datorita perceptilor diferite ale diversilor autori de specialitate.
Fapt ce a dus la nasterea mai multor teorii cu privire la acest aspect, printre care:
Teoria psihanalitica a lui Freud prin care delimiteaza cele trei instante psihice, sinele, eul si spraeul, sinele fiind matricea personalitatii, continand tendintele sexual-libidinale si pe cele agresive.
Teoria psihologiei analitice a lui Jung, care considera ca personalitatea constitue un tot de energie interioara , partial inchis si relativ stabilizat ce sufera continuu influiente din exterior, pentru auto-actualizare, in scopul dezvoltarii. 
Precum si teoria psihologic umanista a lui Allport, care considera personalitatea ca o organizare dinamica in sanul individului a acelor sisteme psihologice care determina adaptarea sa la ambianta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fantomas.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!