Extradarea

Extras din referat Cum descarc?

Extradarea este o institutie utila in lupta impotriva fenomenului infractional. Fara utilizarea ei nu s-ar putea  infaptui sanctionarea prin aplicarea legii penale in temeiul principiului teritorialitatii, in cazurile in care, dupa savarsirea infractiunii pe teritoriul tarii, infractorul a reusit sa-l paraseasca. De asemenea, nu s-ar putea realiza aplicarea legii penale in temeiul principiilor personalitatii si realitatii legii penale.
Extradarea este actul bilateral dintre doua state in baza caruia un stat pe al carui teritoriu s-a refugiat un infractor sau un condamnat, il preda la cerere, altui stat pentru a fi judecat ori pus sa execute pedeapsa la care fusese condamnat. 
In cazul in care mai multe state cer extradarea - deci exista un concurs de cereri de extradare - hotararea este luata in functie de mai multe criterii cum ar fi: gravitatea faptei savarsite, locul savarsirii, nationalitatea reclamantului, datele cererilor de extradare.
Extradarea poate fi de doua feluri si anume: activa, atunci cand tara in cauza (ex: Romania) cere statului strain extradarea unei persoane; sau pasiva, cand statul strain solicita tarii noastre extradarea unei persoane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Extradarea.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Boroi, Alexandru, ,, Drept penal. Parte generala", Ed. AllBeck, Bucuresti, 2000
Bulai, Constantin,  ,, Drept penal. Parte generala", vol. I, Bucuresti, 1979
Butiuc, Constantin, "Manual de drept penal. Partea generala", Ed. Unversitatii Lucian Blaga, Sibiu, 2006


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!