Europol

Cuprins referat Cum descarc?

1.	Misiune
2.	Istoric
3.	Mandat
4.	Sistemul Computerizat al Europol(TECS)
5.	Finantare
6.	Personalul
7.	Managementul si controlul
8.	Cooperarea internationala
9.Aspecte privind cooperarea Romaniei cu Europol(Acordul privind cooperarea dintre Romania si Oficiul European de Politie--ratificat la data de 25.11.2003):
Scopul acordului
Domeniile de infractionalitate
Punctul National focal
Autoritatiile competente
Prevederi privind schimbul de informatii
Evaluarea surselor si a informatiilor
Corectarea si stergerea informatiilor furnizate de Romania
Confidentialitatea informatiilor;proceduri de confidentialitate
Ofiterii de legatura
Responsabilitatea
Solutionarea disputelor;denuntarea acordului;
Amendamente si completari.


Extras din referat Cum descarc?

Europol este organizatia care se ocupa de aplicarea legii in cadrul Uniunii Europene si care opereaza cu toate informatiile referitoare la criminalitate. Obiectivul sau este acela de a imbunatati eficacitatea si cooperarea autoritatilor competente din statele membre in ceea ce priveste prevenirea si combaterea formelor grave de crima internationala organizata si terorism. Europol are misiunea de si aduce o contributie semnificativa la actiunea Uniunii Europene de aplicare a legii impotriva crimei organizate si a terorismului, concentrandu-si eforturile asupra organizatiilor criminale. Infiintarea organizatiei Europol a fost convenita prin Tratatul de la Maastricht privind Uniunea Europeana din 7 februarie 1992. Avand sediul la Haga, Olanda, Europol a inceput sa-si desfasoare activitatea pe 3 ianuarie 1994 sub denumirea Unitatea Drogurilor Europol (EDU), actiunile sale fiind limitate la lupta impotriva drogurilor. Treptat s-au adaugatalte domenii importante de criminalitate. Incepand cu 1 ianuarie mandatul Europol s-a extins pentru a cuprinde toate formele grave de criminalitate internationale, asa cum sunt acestea enumerate in Anexa la Coventia Europol.
Conventia Europol a fost ratificata de toate statele membre si a intrat in vigoare la 1 octombrie 1998. In urma adoptarii mai multor hotarari cu caracter juridic cu privire la Conventie, Europol a inceput sa-si desfasoare toate activitatiile pe 1 iulie 1999. Europol sprijina activitatile de aplicare a legii desfasurate de statele membre, indreptate in special impotriva: - falsificarii banilor (falsificarea monedei euro) si a altor mijloace de plata - traficului de fiinte umane inclusiv pornografia infantila - traficului ilegal de vehicule - spalarii banilor In plus, principalele prioritati ale Europol includ infrarctiunile impotriva persoanelor, infractiunile financiare si infractiunile cibernetice. Aceasta se aplica atunci cand este implicata o structura de crima organizata si sunt afectate doua sau mai multe state membre.
Europol ofera sprijin prin: facilitarea schimbului de informatii, potrivit legii nationale, dintre ofiterii de legaturaai Europol.
(OLE) Ofiterii de legatura sunt detasati pe langa Europol de catre statele membre ca reprezentanti ai agentiilor nationale ce se ocupa de aplicarea legii din aceste state.
Oferirea de analize operative in vederea sprijinirii operatiunilor; Elaborarea de rapoarte strategice (de ex. evaluarea amenintarii) si analiza activitatiilor criminale pe baza informatiilor si datelor oferite de statele membre si de terti; Oferirea de expertiza si sprijin tehnic pentru anchetele si operatiunile realizate in cadrul UE, sub supravegherea si cu raspunderea legala a statelor membre interesate.
Europol activeaza si in domeniul promovarii analizei criminalistice si a armonizarii tehnicilor de ancheta din cadrul statelor membre.
4. Sistemul computerizat al Europol (TECS) In conventia Europol se stipuleaza ca Europol va infiinta si pastra un ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Europol
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1.	Legea nr.197/25.05.2004 pentru ratificarea Acordului privind cooperarea dintre Romania si Oficiul European de Politie;
2.	Curierul National --4 septembrie 2004;25 ianuarie 2006
3.	Gardianul -9 februarie 2006


Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!