Dreptul Proprietății Intelectuale - Autoritatea vamală în cazul protejării drepturilor de proprietate intelectuală-

Cuprins referat Cum descarc?

Drepturile de proprietate intelectuala 1
Organizatii si Institutii 2
Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale 2
Comisia Europeana 2
Oficiul pentru Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene 2
Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci 2
Organizatia Vamala Mondiala 3
Misiunea autoritatilor vamale din statele membre UE 3
Legislatia Vamala pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala 4
Clasificarea produselor ce utilizeaza vadid drepturi ale proprietatii intelectuale 5
Jurisprudenta Legea 344/2005 7
Bibliografie 11


Extras din referat Cum descarc?

Drepturile de proprietate intelectuala 
Acestea, sunt drepturi juridice care au ca scop protejarea creatiilor mintii umane, acestea includ o gama larga de domenii de creativitate, precum desenele si diferite tipuri de expresie artistica, inventiile, aceste drepturi joaca un rol primordial in multe domenii comerciale, cum ar fi marcile si secretele comerciale.
Protejarea proprietatii intelectuale are mai multe beneficii:
In primul rand, protejeaza o inventie, de exemplu cand este creat un produs nou, in situatia in care, exista o singura persoana care are dreptul de o utiliza sau de a o reproduce. In situatia in care, altcineva doreste sa o copieze sau sa o reproduca, trebuie sa ceara permisiunea inventatorului.
In momentul in care o inventive este protejata, calitatea produsului este garantata, iar originea sa este clara. Acest lucru poate constitui un avantaj pentrusocietaea comerciala, deoarece clientii ar putea prefera un produs care a trecut cu succes de controale mai restrictive , acesta fiinf clasat ca un produs controlat.
Creatorul poate avea ca sursa de venit nu numai prin utilizarea directa a proprietatii intelectuale, ci si prin utilizarea indirecta, adica prin acordarea de contracte de licenta . Companiile care primesc acordul de licenta au permisiunea sa utilizeze, pe o anumita perioada de timp, obiectul protejat prin drepturile de proprietate intelectuala.
In anumite cazuri, de exemplu in ceea ce priveste dreptul de autor si desenele sau modelele neinregistrate, protejarea proprietatii intelectuale se face automat si nu necesita indeplinirea vreunei formalitati.
Drepturile intelectuale au o durata limitata sau nelimitata in timp: inventiile, dreptul de autor au o durata limitata, pe cand dreptul moral al unui artist de a opri distrugerea operei sale este nelimitat in timp.
Beneficiaza de protectie toate operele exprimate intr-o anumita forma obiectiva din domeniul literar, artistic si stiintific, indiferent de faptul daca acestea au fost sau nu aduse la cunostinta publicului.
Daca o persoana detine un brevet sau o marca inregistrata, valoarea de piata a intreprinderii ar putea creste si va avea mai multe sanse de a gasi investitori sau alte oportunitati de finantare. 
Organizatii si Institutii 
Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale 
OMPI este forumul global pentru servicii de proprietate intelectuala, politica, informatii si cooperare. Acesta este o agentie de autofinantare a Natiunilor Unite, cu 193 de state membre. Misiunea acesteia este sa conduca la dezvoltarea unui sistem international echilibrat si eficient, care sa permita inovatia si creativitate in beneficiul tuturor. Procedurile, mandatul si organele sunt stabilite in Conventia OMPI, care a infiintat OMPI in 1967. 
Comisia Europeana
Comisia contribuie la conturarea strategiei globale a UE, propune noi norme si politici europene, monitorizeaza punerea lor in aplicare si gestioneaza bugetul UE. De asemenea, sprijina dezvoltarea tarilor din intreaga lume si furnizeaza ajutor umanitar. 
Comisia Europeana doreste sa puna la dispozitie materiale de formare care sunt utile atat practicienilor din domeniul juridic, pentru uzul propriu, cat si formatorilor, ca resursa pentru activitatea acestora in materie de dreptul proprietatii intelectuale european. 
Oficiul pentru Proprietate Intelectuala al Uniunii Europene
Este responsabil cu gestionarea marcii UE si a designului comunitar inregistrat. De asemenea, colaboram cu oficiile pentru protejarea prorprietatii intelectuale ale statelor membre UE si partenerii internationali pentru a oferi o experienta similara de inregistrare pentru marci si modele in Europa si in lume. 
Oficiul pentru proprietatea intelectuala a Uniunii Europene (EUIPO), cunoscut sub denumirea de OAPI pana la 23 martie 2016, a fost creat ca o agentie descentralizata a Uniunii Europene pentru a oferi protectie asupra drepturilor de proprietate intelectuala intreprinderilor si inovatorilor, din intreaga Uniune Europeana si nu numai. Inca de la infiintare, in 1994, a avut sediul la Alicante, in Spania, unde gestioneaza inregistrarea marcii UE si designul comunitar inregistrat. 
Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci 
Aceasta institutie are o autoritate unica in Romania in acordarea protectiei proprietatii industriale, misiunea este de a sustine inovarea si competitivitatea in Romania, prin acordarea unei protectii eficiente a drepturilor de proprietate industriala, furnizarea de servicii de specialitate de calitate, si prin promovarea proprietatii industriale in infrastructura economica nationala, si de a asigura cooperarea Romaniei in relatiile internationale in domeniu..


Fisiere in arhiva (1):

  • Dreptul Proprietatii Intelectuale - Autoritatea vamala in cazul protejarii drepturilor de proprietate intelectuala-.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Protejarea drepturilor de proprietate intelectuala
https://osim.ro/publicatii/editura/BULETIN%20DE%20JURISPRUDENTA%20ONLINE/06_DIVERSE/Protejarea%20drepturilor%20de%20proprietate%20intelectuala.pdf
Legea 344/2005
Surse Online:
www.customs.ro
www.europa.eu
www.wipo.int
www.ec.europa.eu
www.e-justice.europa.eu
www.euipo.europa.eu
www.osim.ro
www.wcoomd.org/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!