Dezvoltarea Istorica a E-guvernarii

Cuprins referat Cum descarc?

Summary in English
1. Introducere
2. Definirea conceptului de ,,E-Guvernare''
3. Evolutia E-Guvernarii
4. Scurta prezentare a Sistemului de E-guvernare din Romania


Extras din referat Cum descarc?

Summary in English
With the advent of the information era, information technology has become increasingly more indispensable part of any Government. Development of e-governance, based on the information of the Government, was the most important trend in the use of modern information technology in the public sector.
E-Government is an interdisciplinary concept, which appears as an unavoidable necessity as a consequence of developments in three areas of Science: social sciences, information technology and management that have common interests with people in a cultural environment. Thus, governance is an inevitable result of the new public management (NPM) in a world of computers (digital environment), where the transformation of the welfare State in the 1980s reaches a new peak.
The development of e-Government was the need felt in the public administrations to citizens, as well as organizational and social entities, services that provide utilities for time and place, creating added value for all stakeholders.
All the world's Governments recognize the opportunity to improve the quality and efficiency of the public sector. Privatization, market testing and private financing are used in almost every country in the developing world.
E-Government is a way of transforming traditional Government through the modern technology of information and communication (ICT). Its ultimate goal is to create a Government adapted to the information age, which, therefore, can be considered as the era of Government information. Such a transformation is intended to optimize and assign external and internal functions of the Government, so as to provide the Government, citizens and businesses a means which will fundamentally change the way in which they place their interactions.
Dezvoltarea istorica a E-Guvernarii
1. Introducere
Odata cu aparitia erei informatiei, tehnologia informatiei a devenit din ce in ce mai mult o parte indispensabila a oricarui guvern. Dezvoltarea e-guvernarii, pe baza informatizarii guvernului, a fost cea mai importanta tendinta in utilizarea tehnologiei moderne a informatiei in sectorul public.
E-guvernarea este un termen auto-explicativ pentru utilizarea tehnologiei moderne a informatiei si comunicarii ori de cate ori este posibil in guvern pentru a reconstrui structura guvernului, pentru retehnologizarea proceselor de afaceri, pentru informatizarea diverselor activitati operationale si executive si pentru a oferi servicii mai bune pentru clienti, astfel incat sa formeze un guvern in era informatiei. 
Desi conceptul de e-guvernare a fost popularizat in anii 1990 (prima data in 1992 de catre dl. Clinton, fostul presedinte al Statelor Unite, si extensiv acceptat spre mijlocul anilor 1990), informatizarea guvernului a facut obiectul unui lung efort pe termen lung pentru multe guverne de-a lungul ultimilor cincizeci de ani. Utilizarea tehnologiei informatice in sectorul public poate fi urmarita de la inceputul anilor 1950, in 1951 Presper Eckert si John Mauchly au construit primul computer comercial din Statele Unite numit UNIVAC. Departamentul de recensamant al SUA a devenit primul lor client. In 1954, primul sistem informatic de salarizare a fost, de asemenea, desfasurat in Statele Unite. De atunci, computerele si guvernul au intrat intr-o legatura indisolubila. 
In multe tari, guvernul este singurul mare utilizator al tehnologiei informatiei, si, in multe tari in curs de dezvoltare, este consumatorul predominant de produse ale tehnologiei informatiei. Acest lucru se datoreaza faptului ca guvernul este cel mai mare proprietar si operator de informatie publica in societate. 
Stradaniile si eforturile actuale de informatizare a administratiei la nivel mondial se axeaza pe urmatoarele patru obiective: 
- Urmarirea unei eficacitati, eficiente si productivitati mai mari;
- Construirea unui guvern mai transparent, cinstit si curat;
- Oferirea unor servicii mai bune pentru intreprinderi si cetateni;
- Stabilirea unor noi tipuri de parteneriate cu mediul de afaceri si cetatenii in scopul construirii unei societati mai democratice si centrate pe om . 
E-guvernarea fiind un concept interdisciplinar, care apare ca o necesitate inevitabila fiind o consecinta a evolutiei in trei domenii stiintifice diferite: a stiintelor sociale, tehnologia informationala si de management care urmaresc interesele comune servind oamenilor intr-un mediu cultural digital. Astfel, guvernarea este un rezultat inevitabil al managementului public nou (NMP) intr-o lume a calculatoarelor (mediul digital), unde transformarea bunastarii statului in anii '80 atinge un nou varf .


Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Istorica a E-guvernarii.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!