Datoriile Comune

Extras din referat Cum descarc?

Patrimoniul persoanei casatorite cunoaste, asa cum este firesc, nu numai o latura activa ci si una pasiva, reprezentata de obligatiile corealtive drepturilor pe care aceasta le are si, in mod derivat, de datoriile acesteia. 
Reglementarea legala nu da o definitie datoriilor sotilor casatoriti sub regimul comunitatii legale de bunuri si nici nu stabileste un creiteriu pentru a le departaja, insa, din intreaga economie a codului civil se disting doua aspecte importante. Pe de o parte, este evident ca , asa cum bunurile se impart in comune si proprii, asemenea si datoriile vor fi comune sau proprii. Pe de alta parte, constatam ca, daca in materia bunurilor exista prezumtia de apartenenta la comunitate, in materia datoriilor regula se inverseaza, acestea fiind in primul rand considerate ca proprii, personale, ale fiecaruia dintre soti, iar abia apoi comune, in limita strict si limitativ prevazuta de lege. Calificarea datoriilor ca fiind primordial proprii ale fiecaruia dintre soti este una fireasca si decurge din principiul ca cel care se obliga trebuie sa consimta personal la aceasta, orice act juridic avand putere de lege numai fata de partea care a participat la incheierea lui si neputand sa produca efecte, sa profite ori sa dauneze tertelor persoane.


Fisiere in arhiva (1):

  • Datoriile Comune.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!