Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene

Extras din referat Cum descarc?

Curtea  de jusitie a comunitatilor europene, numita pe scurt si curtea europeana de justitie (CEJ) isi are sediul la Luxemburg si este organul juridic al comunitatilor europene.
Sarcinile curti de justiti europene sunt prevazute in art 220-245 din tratatul UE precum si in propriul sau statut. In 1989 pentru a usura activitatea curti de justiti europene a fost infiintata curtea de justitie prima instanta si apoi in 2004 alta instanta pentru problemele care privesc functionarii publici. Tribunalul functiononarilor publici ai Uniuni Europene, de atunci, Curtea de jusitie a comunitatilor europene nu mai este competenta decat pentru solutionarea cailor de atac inainte de persoanele fizice si juridice impotriva decizilor luate de curtea europeana de justitie de prima instanta. Mai nou insa cu putine exceptii , Curtea  de jusitie a comunitatilor europene  raspunde si de dosarele de chemare in judecata in prima instanta de statele member ale UE impotriva Comisiei Europene.


Fisiere in arhiva (1):

  • Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!