Coruptia in Organizatiile de Servicii Publice

Cuprins referat Cum descarc?

Etica. Administratie Publica 2
Statutul Funtionarului Public 3
Codul De Conduita Al Functionarilor Publici 6
Conflictul De Interese 8
I. Cumulul de functii 8
II. Conflict de interese economic 9
III. Relatii si cunostinte 10
IV. Folosirea informatiilor publice pentru interese personale sau de partid 10
V. Folosirea bunurilor publice in interes personal sau de partid 11
VI. Implicarea functionarilor publici in activitati cu caracter politic 11
Coruptia Si Combaterea Acesteia 12
I. Introducere 12
II. Cauzele fenomenului de coruptie. Masuri necesare pentru prevenirea si combaterea acestora 13
Imperativul Dezvoltarii Spiritului Civic 19
Bibliografie 20


Extras din referat Cum descarc?

Etica. Administratie Publica
Studiul eticii este pentru Aristotel studiul caracterului uman, vorbind despre om in cadrul societatii. In aprecierea oricarui grad de etica sau moralitate trebuie luat in considerare cadrul social-politic si economico-cultural in care se gasesc subiectele vizate. Teoretic viata in cadrul unei societati implica binele general, presupune ca fiecare dintre membrii societatii sa actioneze in conformitate cu ceilalti in vederea atingerii unui scop comun, general, si anume binele tuturor. Insa, asa cum observa si Rousseau, binele individual, propriu e mai usor de conceput si realizat. In afara de asta, atat Platon, in Mitul lui Gyges din dialogul Republica, cat si Rousseau vorbesc despre existenta unui conflict intre natura umana si practicarea dreptatii : nedreptatea e mai profitabila si mai usor de infaptuit. Platon continua prin a afirma ca nimeni nu e drept de bunavoie ci doar silit iar acela care face dreptatea o face pentru ca nu poate savarsi nedreptate, aceasta nu din cauza naturii sale umane, dar din cauza constiintei sociale. 
Astfel oamenii buni, cei care prin ratiune, educatie au dobandit o constiinta sociala, nu au nevoie de legi pentru a le spune sa se poarte responsabil, iar cei rai, needucati, vor gasi tot timpul un mod de a ocoli legile respective.
Statutul Funtionarului Public
Elaborarea si adoptarea unui statut al functionarilor publici este o conditie sine qua non pentru toate categoriile de functionari publici. 
Pentru a avea acces la functia publica, functionarii, de fapt viitorii functionari, au nevoie de o temeinica cultura generala (ceea ce presupune cunosterea valorilor majore ale spiritului uman); o buna pregatire juridica (absolut necesara); competenta tehnica in domeniul in care vor lucra, precum si o anumita vocatie administrativa ce va trebui cultivata pentru munca organizatorica, atat de esentiala in administratia publica. Aceste elemente nu pot constitui decat inceputul, baza de plecare in formarea functionarilor pentru administratia publica.
Functionarii publici sunt recrutati din randurile salariatilor, cu sarcina de a servi interesele generale ale societatii, fiind ei insisi salariati. 
Pentru ocuparea unei functii publice, pesoana fizica trebuie sa indeplineasca conditiile generale stabilite de Codul Muncii privind aptitudinile fizice si intelectuale si pregatirea profesionala in raport cu functia concreta ce urmeaza sa o ocupe. Exista si alte conditii speciale care creeaza incompatibilitati cu functia publica, cum ar fi :
- persoanele care ocupa functii publice in serviciile Parlamentului, al Guvernului, ale institutiei prezidentiale, in ministere si in institutiile centrale subordonate guvernului nu pot indeplini o functie salarizata in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale, sau alte unitati cu scop lucrativ;


Fisiere in arhiva (1):

  • Coruptia in Organizatiile de Servicii Publice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!