Contractul de vânzare internațională de mărfuri conform Convenției Națiunilor Unite de la Viena

Cuprins referat Cum descarc?

Aspecte generale
Sectiunea I. Caracterele juridice specifice ale contractului de vanzare in comertul international .4
Sectiunea a II-a. Reglementarea vanzarii de marfuri potrivit Conventiei de la Viena din 1980 ..4
Sectiunea a III-a. Efectele contractului de vanzare 7
Sectiunea a IV-a. Prescriptia in materia vanzarii internationale de marfuri 15
Concluzii ..17
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Aspecte generale
Contractul de vanzare in relatiile comerciale internationale constituie un instrument juridic important, prin care se efectueaza operatiuni comerciale internationale de transmitere a marfurilor de la producator la consumator.
Acesta este un act juridic prin care partile - vanzatorul si cumparatorul - apartinand unor state diferite, se obliga reciproc sa transmita proprietatea unui bun in schimbul platii unui pret.
Obiectul contractului de vanzare il constituie marfa vanduta, in schimbul careia cumparatorul plateste vanzatorului pretul stabilit. 
Pentru existenta contractului, bunul vandut trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
- bunul sa fie in circuitul civil;
- bunul sa existe in momentul incheierii contractului sau sa poata exista in viitor;
- bunul sa fie determinat sau determinabil;
- bunul sa fie proprietatea vanzatorului.
Cand vanzatorul are calitatea de intermediar are urmatoarele obligatii: sa procure marfurile pe care le vinde si sa le predea cumparatorului.
Sectiunea I. Caracterele juridice specifice ale contractului de vanzare in comertul international
- Comercialitatea - contractul de vanzare international are caracter comercial deoarece reglementeaza numai relatiile ce apar in operatiunile de comert exterior; comercialitatea contractului de vanzare este determinata de natura operatiunilor indeplinite. Pe plan international, deosebirea dintre vanzarea civila si vanzarea comerciala are o semnificatie minora, deoarece sunt supuse unor norme identice; in masura in care se ridica totusi probleme, caracterul vanzarii se determina dupa lex contractus.
- Internationalitatea - contractul de vanzare are caracter international, deoarece cuprinde elemente de extraneitate care se intemeiaza pe nationalitatea diferita a partenerilor, pe circuitul marfii de la o tara la alta sau pe imprejurarea ca actele - oferta sau acceptarea - pot fi indeplinite pe teritorii diferite.
Vanzarea in comertul international este un contract original, care comporta caracteristici proprii si problematici specifice, nu un contract intern la care se adauga un elemente de extraneitate.
Sectiunea a II-a. Reglementarea vanzarii de marfuri potrivit Conventiei de la Viena din 1980
Conventia de la Viena din 1980 precizeaza ca "se aplica contractelor de vanzare de marfuri intre parti care isi au sedii in state diferite" , cand aceste state "sunt state contractante" sau cand normele de drept international privat conduc la aplicarea legii unui stat contractant. Conventia defineste caracterul international al acestor contracte prin aceea ca se aplica partilor care au sedii in state diferite. Faptul ca partile au sedii in state diferite trebuie sa rezulte din contract ori din tranzactiile incheiate anterior intre parti sau din informatiile furnizate de ele in orice moment care trebuie sa fie anterior incheierii sau cu ocazia incheierii contractului.


Fisiere in arhiva (1):

 • Contractul de vanzare internationala de marfuri conform Conventiei Natiunilor Unite de la Viena.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

a. Tratate, Cursuri, Monografii:
1. Carmen Tamara Ungureanu - Dreptul comertului international. Contracte de comert international, Editura Hamangiu, Bucuresti, 2014;
2. Luminita Tuleasca - Dreptul comertului international. Tranzactii comerciale internationale, Ed. Universul Juridic, Bucuresti, 2017;
3. Ciobanu George - Contractarea in comertul International, Editura Universitaria, Craiova, 2008


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!