Conditii Facultative pentru Incheierea Contractului Individual de Munca

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I.3
I. Actele necesare la incheierea contractului individual de munca 3
- Cererea de angajare 4
- Curriculum vitae 4
- Certificatul medical 4
- Nota de lichidare 7
- Recomandare de la ultimul loc de munca; 9
- Permisul de munca 9
Capitolul II.11
II. Conditii facultative pentru incheierea contractului individual de munca 11
A. Repartizarea in munca. 11
B. Avizul prealabil 13
C.Autorizarea 15
Speta 16
Bibliografie 18


Extras din referat Cum descarc?

Actele necesare la incheierea contractului individual de munca. Conditii facultative pentru incheierea contractului individual de munca.
I. Actele necesare la incheierea contractului individual de munca.
Contractul individual de munca este contractul in temeiul caruia o persoana fizica, denumita salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
Conditiile cerute de actele normative pentru incheierea contractului individual de munca se constata de catre angajator, prin verificarea documentelor doveditoare prezentate de catre persoana care solicita angajarea in munca.
Pentru incadrarea in munca sunt necesare urmatoarele acte:
- Acte de identitate (prin exceptie, adeverinta de identitate) prin care sa se dovedeasca identitatea, domiciliul si cetatenia romana;
Actul de identitate se elibereaza pentru prima data la implinirea varstei de 14 ani. Cu acesta se face dovada identitatii, a adresei de domiciliu si, dupa caz, a adresei de resedinta a titularului. Termenul de valabilitate al cartii de identitate este, dupa cum urmeaza:
- 4 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 14-18 ani;
- 7 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18-25 ani;
- 10 ani dupa implinirea varstei de 25 ani;
- permanent dupa implinirea varstei de 55 ani.
In sensul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.97/2005, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate. 
Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, prin act de identitate se intelege si cartea electronica de identitate.
Cartea de identitate provizorie se elibereaza atunci cand persoana fizica nu poseda toate documentele necesare eliberarii cartii de identitate si in cazul cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate, care locuiesc temporar in Romania. Pentru cartea de identitate provizorie, termenul de valabilitate se stabileste de serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor si nu poate fi mai mic de 30 zile sau mai mare de un an.
- Cererea de angajare (sau cererea pentru participarea la concurs) este necesara pentru a dovedi intentia viitorului salariat de a demara demersurile in vederea incadrarii in munca sub autoritatea unui anumit angajator. Cererea de angajare poate consta intr-un formular tip pus la dispozitie de biroul personal - resurse umane al angajatorului sau poate fi redactata in intregime de viitorul angajat. De multe ori traditionala cerere de angajare este inlocuita cu scrisoarea de intentie
- Curriculum vitae continand principalele date biografice si profesionale;
CV-ul este primul document ce ofera informatii despre candidatii care se prezinta pentru selectia pe un anumit post. Ipreuna cu interviul de selectie, CV-ul sta la baza deciziei de angajare si reprezinta o dovada a faptului ca angajatul respectiv a fost recrutat 
potrivit cerintelor postului. 
De asemenea, CV-ul angajatului este un document la care se revine ulterior, in cazul in care se doreste o recrutare interna. 
- In original, actele referitoare la studii si calificare ce confera dreptul de a ocupa functia sau exercita meseria ceruta prin postul vacant;
Actele care atesta nivelul de studii sunt diplome, adeverinte, atestate. Pe langa acte care atesta nivelul de studii cerut pentru postul ocupat, angajatul poate prezenta si alte acte de studii, care atesta un nivel profesional care sa justifice un salariu marit. De exemplu, atestate de cunoastere a limbilor straine, diferite diplome de absolvire a cursurilor de formare sau calificare profesionala, cunostinte de operare PC, contabilitate primara , sau alte abilitati speciale. 
- Certificatul medical;
O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care atesta faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci. Nerespectarea prevederilor susmentionate atrage nulitatea contractului individual de munca.
In situatia in care salariatul prezinta certificatul medical dupa momentul incheierii contractului individual de munca, iar din cuprinsul certificatului rezulta ca cel in cauza este apt de munca, contractul astfel incheiat ramane valabil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Conditii Facultative pentru Incheierea Contractului Individual de Munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!