Centru de Reabilitare și Recuperare a Copilului Delicvent

Extras din referat Cum descarc?

,,Construirea unui centru de recuperare si reabilitare a copilului delicvent"
Fiecare copil are nevoie sa i se acorde o a doua sansa de a pasi intr-o societate care sa ii ofere siguranta, fericire si bunastare.
Voi prezenta un model de interventie elaborat prin intermediul unui program de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta la nivelul copiilor si tinerilor delincventi, centrat pe exersarea, de catre acestia, a interactiunilor sociale 
poziti ve, care contribuie la cresterea stimei de sine si la integrarea lor sociala.
Titlul proiectului 
Construirea unui centru de recuperare si reabilitare a copilului delicvent"
Obiectivul proiectului 
Reducerea disparitatilor in educatie, dezvoltarea abilitatilor de viata si incluziunii la nivelul tinerilor delincventi, prin imbunatatirea accesului acestora la un program integrat de dezvoltare a abilitatilor de viata, pentru a facilita procesul de reabilitare a acestora si reintegrarea lor sociala. 
Justificarea proiectului
Atunci cand luam in discutie fenomenul delincventei in randul copiilor si tinerilor, cel mai dramatic orizont nu este acela al trecutului, ci tocmai cel care vizeaza viitorul acestora, deoarece rareori copilul delincvent debuteaza cu o infractiune severa. Mai degraba, comportamentul delincvent in randul copiilor si tinerilor este unul dinamic, ce evolueaza dinspre simplu catre complex si dinspre minor catre sever, pe masura ce copilul creste si isi dezvolta sfera experientelor sociale negative Intrebarea cea mai importanta in tratarea temei delincventei in randul tinerilor este: Ce putem face pentru a stopa aceasta evolutie, odata ce primul act de delincventa a fost comis?
Un aspect de care trebuie sa se tina cont in Romania este nevoia curenta de a constientiza influenta pozitiva adusa de un asemenea proiect asupra calitatii interventiilor in domeniul incluziunii sociale a categoriilor de persone vulnerabile.
Acesta este un proiect de interventie elaborat prin intermediul unui program de dezvoltare a deprinderilor de viata independenta la nivelul copiilor si
tinerilor delincventi, centrat pe exersarea, de catre acestia, a interactiunilor sociale
pozitive, care astfel au contribuit la cresterea stimei de sine si la integrarea lor sociala.
Principalele grupuri tinta sunt copii si tineri care au incalcat legea si care, ca rezultat al comportamentului lor delincvent, au fost incarcerati in sistemul penitenciar.
Regiunea vizata: Bistrita-Nasaud, Romania
Prezentare generala
Centrul de recuperare si reabilitare a copilului delicvent are 2 componente, una de tip familial prin care 20 copii delicventi sunt gazduiti pentru o perioada de 1 an si o componenta comunitara de informare, consiliere, terapie si monitorizare. 
O cladire cu parter si un etaj, dotata cu utilaje tehnice, instalatii termice, instalatii de alimentare cu apa, cancalizare, instalatii sanitare, mobilier. Amenajari exterioare - drum, parc de recreare.
La primul etaj vom avea receptia, cantina, grup sanitar, 3 camere pentru consiliere, terapie si monitorizare, infirmerie.
La al doilea etaj se vor afla 10 camere dotate cu grup sanitar in care vor sta 2 copii pe camera.


Fisiere in arhiva (1):

  • Centru de Reabilitare si Recuperare a Copilului Delicvent.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!