BNR

Extras din referat Cum descarc?

In epoca contemporana, locul si rolul bancilor in economie sunt strans legate de calitatea de intermediar principal in relatia economii -- investitii, relatie hotaratoare in cresterea economica. Dezvoltarea economica, ca si concept modern, considera obtinerea de economii de catre agentii economici sau persoanele fizice ca rezultatul necesar al evolutiei societatii; economiile reprezinta venituri neconsumate in perioada curenta si destinate unei utilizari viitoare. Investitiile, adica achizitiile de instalatii si echipament, structuri, masini, destinate dezvoltarii productiei reprezinta o alta realitate economica. Resursele necesare realizarii investitiilor provin fie din propriile economii, fie din credite ce le sunt acordate prin banci, in procesul de reciclare si valorificare a capitalurilor monetare in economie.
Se creeaza, astfel, o ampla redistribuire a capitalurilor, pe masura evolutiei istorice, redistribuire vehiculata de o retea larga de intermediari, care sunt banciile (comerciaie sau de depozit). Banciile comerciaie efectueaza toate tipurile de operatiuni bancare. Cele de baza raman totusi constituirea de depozite si utilizarea lor in scopul acordarii de credite comerciantiilor.
Ele sunt organizate ca societati comerciaie si urmaresc obtinerea until profit. Prin acest scop, bancile nu se deosebesc cu nimic de unitatiie nonbancare, deosebirea constand in modalitatile de realizare a scopului propus. Totusi profitul nu este singurul factor de care trebuie sa tina seama bancile in stabilirea politicii lor de investitii. Ele sunt obligate sa asigure un echilibru activ intre profitabilitate si lichiditate.
Aparitia lor este strans legata de dezvoltarea comertului,de acumularea capitalului monetar, de punerea in circulate a titlurilor de credit sau de introducerea unor tehnici financiar-bancare, cum ar fi: scontul sau compensatia.


Fisiere in arhiva (1):

  • BNR.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!